Aktuálny držiteľ ceny Brit Awards v kategórii Skladateľ roka predstavil ďalší singel z albumu Equals. Ed Sheeran si za štvrtý singel z neho zvolil skladbu The Joker & The Queen, ktorá sa však od albumovej verzie líši. Anglický spevák oslovil Taylor Swift, ktorá ho v novej úprave sprevádza.


Ide už o štvrtú vzájomnú spoluprácu oboch hudobníkov. "Už keď som dokončoval originálnu verziu piesne, napadlo mi, že by z nej mohol byť duet a že by sa tam skvele hodil jej hlas," prezrádza Sheeran v oficiálnej správe k novému singlu. Prvou spoločnou pesničkou oboch interpretov bol hit Everything Has Changed z roku 2012, nasledoval singel End Game (2017) a skladba Run (2021).


Hudobné video k štvrtému duetu The Joker & The Queen obsahuje letecké zábery na kampus University of New Brunswicky vo Frederictone, ktoré natočil v roku 2018 Kurtis Kanappe a následne ich predal. To, že budú súčasťou nového videoklipu Eda Sheerana do poslednej chvíle netušil. Videoklip má však ešte jednu zaujímavú líniu. Nostalgicky sa vracia o desať rokov späť k prvej spoločnej skladbe oboch umelcov. Pôvodní herci z videoklipu Everything Has Changed z roku 2012 účinkujú v najnovšom klipe ako 18-roční mladí ľudia pripravujúci sa na vysokú školu.

Intímnu sólovú verziu pesničky predviedol Ed Sheeran na tohtotýždňovom udeľovaní cien Brit Awards, v rámci ktorých bol nominovaný na štyri ceny, z ktorých získal ocenenie Skladateľ roka. Vo zvyšných troch v kategóriách - interpret, album a pieseň roka si víťazstvo odniesla Adele.


Autorka: Miroslava Rabčanová (Zdroj: Warner Music, Nme.com, Globalnews.ca)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran, Taylor Swift