Americký spevák Justin Timberlake ponúka fanúšikom svoj nový album na vypočutie týždeň pred jeho oficiálnym vydaním. Očakávaná nahrávka s názvom The 20/20 Experience vychádza 18. marca, no už od včera si ju môžu fanúšikovia vychutnať zadarmo v plnej dĺžke prostredníctvom služby iTunes. Aké sú prvé dojmy?

Stream albumuwww.iTunes.com/JT

Novinka, ktorá prichádza takmer sedem rokov po albume FutureSex/LoveSounds (2006), je spoločným dielom Justina Timberlakea a jeho dvorného producenta Timbalanda, ako spoluproducent sa na albume podieľal aj Jerome Harmon alias J-Roc. O tom, že Timberlake a Timbaland sú aj po takej dlhej pauze stále prominentnou autorskou dvojkou, svedčil už singel Suit & Tie, ktorý má na albume číslo 2. Zaujímavosťou je, že hoci má bezmála päť a pol minúty, ide o druhú najkratšiu skladbu na albume - z desiatich piesní len tri majú menej ako sedem minút. Aj to je dôkazom, že ide o projekt, ktorý má ambície byť viac než len obyčajnou popovou nahrávkou.

Najlepšie funguje pohromade

Môj prvý posluch albumu The 20/20 Experience to len potvrdil. Timbaland vytiahol z klobúka balík originálnych bítov s lahodným, mäkkým zvukom, ktorý je dokonalým podmazom pre spevákov charakteristický uvoľnený prejav a texty o vzťahoch. Resp. najmä o jednom konkrétnom vzťahu, keďže Justin je od minulého roka šťastným ženáčom. Fanúšikom ponúka vyzretý a "vykľudnený" album, ktorého hlavnou devízou je pozitívna, pohodová atmosféra a do najmenších detailov prepracovaný zvuk kombinujúci estetiku sinatrovskej éry s atmosférou R&B a neo soulu 90. rokov a futurizmom súčasnej bítovej scény.

Hity pre tanečné parkety však rozhodne nečakajte, tretí Timberlakeov album je vhodný skôr na posluch vo dvojici s partnerom/kou. Bude zaujímavé sledovať, ako na novinku jedného z najvýraznejších spevákov na scéne zareagujú rádiá a fanúšikovia. Album totiž rozhodne nie je zbierkou hitových singlov, skladby na albume najlepšie fungujú pohromade. "Spravilli sme ho tak, aby ho ľudia počúvali celý, od prvej po poslednú skladbu. Nie je to síce žiadne súvislé rozprávanie alebo príbeh, ale zvukovo je poskladaný tak, aby bol najväčším zážitkom posluch celej nahrávky," hovorí o albume Timbaland.

Napriek tomu prvé dva single nesklamali. Suit & Tie síce nebol No. 1 hitom na najväčších hudobných trhoch, no ako ukážka nového hudobného smerovania poslúžil a pre mnohých sa stal ďalšou klasikou značky JT. Aktuálnym singlom je skladba Mirrors, ktorá je akýmsi vyvrcholením celého albumu. Osemminútové vyznanie lásky spevákovej manželke Jessice Biel je momentálne už druhý týždeň v rade číslom jeden v britskom singlovom rebríčku a po víkendovom vystúpení v programe Saturday Night Live, ktorý spevák aj moderoval, sa dá očakávať zvýšený predaj singla aj v USA. Pozrite si vystúpenie so skrátenou verziu skladby.

K exkluzívnemu streamu albumu The 20/20 Experience, ktorý potrvá do 18. marca, sa dostanete cez stránku www.iTunes.com/JT. Najlepšie (zatiaľ) nesinglové skladby: Pusher Love GirlDon't Hold The Wall, Tunnel Vision, Let The Groove Get InBlue Ocean Floor.


Tracklist albumu The 20/20 Experience:

1. Pusher Love Girl
2. Suit & Tie
3. Don't Hold The Wall
4. Strawberry Bubblegum
5. Tunnel Vision
6. Spaceship Coupe
7. That Girl
8. Let The Groove Get In
9. Mirrors
10. Blue Ocean Floor

Autor: Patrik Marflák
Foto: Facebook.com/justintimberlake

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake