Britský hudobník Tricky ponúkol prostredníctvom oficiálnej webstránky Trickysite.com na stiahnutie päť skladieb. Balíček s názvom 54U obsahuje kúsky Black Coffee, A Song for Yukiko, Emel a ESP, v ktorých hosťujú rôzni vokalisti (napr. Martina Topley-Bird), a tiež remix piesne Strange Fruit, ktorú preslávila Billie Holiday.

"Je to z lásky a preto, lebo to môžem urobiť," uviedol 46-ročný hudobník, ktorý sa v lete predstaví na festivale Bažant Pohoda. Okrem neho sú najväčšími tohtoročnými lákadlami Kraftwerk so svojou 3D vizuálnou šou, Travis, Suede, Kelis, Moderat, Goldfrapp, Disclosure, Tame Impala alebo Mogwai.

Novinku 54U si je môžete zdarma stiahnuť na www.trickysite.com

Tricky, občianskym menom Adrian Nicholas Matthews Thaws, bol členom už nefungujúcej formácie The Wild Bunch, z ktorej v druhej polovici 80. rokov minulého storočia vznikli Massive Attack. Tricky sólovo debutoval v roku 1995 nahrávkou Maxinquaye, z ktorej pochádzajú single ako Overcome, Black Steel či Pumpkin. Štúdiovku nominovali na Mercury Prize a britský týždenník New Musical Express (NME) ju vyhlásil za Album roka. Zatiaľ poslednú nahrávku s názvom False Idols vydal vlani v máji.


Zdroj: SITA (Trickysite.com), archív Hudba.sk
Foto: Ira Malinina - Facebook.com/TrickyOfficial

Súvisiaci interpreti: Tricky