Avizovaný prvý tohtoročný koncert s publikom sa napokon tento piatok 14. mája neuskutoční. Akciu pod názvom Pozitívny Pjatoček, na ktorej v amfiteátri v bratislavskej Rači mali vystúpiť skupiny Le Payaco a Darkness Positive, museli organizátori zrušiť kvôli nepriaznivej predpovedi počasia.

"Mrzí nás to, ale predpoveď počasia na najbližšie dni nevyzerá dobre. Strechou nechránené pódium je pre muzikantov rizikom a taktiež diváci by určite nemali komfort, keďže počas podujatia by museli podľa platných nariadení sedieť. V amfiteátri sú drevené lavičky, ktoré sú v daždivých dňoch nepoužiteľné," vysvetľuje dôvod zrušenia koncertu organizátor František Tököly z agentúry Artactive Events.

Koncert sa pravdepodobne presunie na neskorší dátum, zatiaľ však nie je stanovený. "Nový termín ostáva otvorený, je možné, že si počkáme až na ďalšie zlepšenie pandemickej situácie a prechod do zelenej zóny, ktorá výrazne uľahčí organizovanie kultúrnych podujatí," dodáva Tököly.

Podľa súčasných platných opatrení možno v tzv. ružovom okrese, kam patria aj tie bratislavské, organizovať exteriérové kultúrne podujatie pri zaplnení maximálne 50 percent kapacity, s maximálnym limitom 500 návštevníkov. Pri kapacite račianskeho amfiteátra tak za súčasných podmienok mohlo dvojkoncert navštíviť 400 návštevníkov. Majitelia vstupeniek môžu požiadať o refundáciu prostredníctvom služby Predpredaj.sk, ktorá zabezpečuje predaj lístkov na toto podujatie.

Redakciu Hudba.sk informoval František Tököly z agentúry Artactive Events. Správu sme upravili a doplnili.