Už o necelé dva týždne, v nedeľu 25. júna, odohrá Placebo svoj koncert v Aegon aréne NTC v Bratislave. Fanúšikovia sa však môžu tešiť nielen na duo Brian Molko a Stefan Olsdal. Úlohu predskokana na ich koncerte prevezme mladý umelec známy pod pseudonymom Adalbert.

Jeho vlastné meno je Vojtěch Štědroň a hudbu začal tvoriť už ako dieťa. Významný posun v jeho kariére znamenala súťaž Demovnica Rádia_FM, keďže v nej uspel a nahral svoje prvé EP. Talentovaný 25-ročný spevák a skladateľ je autorom všetkých svojich skladieb.

Hudba, ktorú pod pseudonymom Adalbert ponúka, je typická temnými melódiami. Rád experimentuje s elektronickou hudbou, cítiť je aj vplyv žánrov ako post-rock a grunge. Vzorom v jeho tvorbe je jednoznačne aj kapela Placebo, inšpirujú ho aj Sigur Rós, Muse, Radiohead, The Cure či Marilyn Manson. Najnovšou ukážkou jeho tvorby je singel Ghost, ktorý predznamenáva jeho prvý dlhohrajúci album. Ten by sa mal dostať na trh ešte tento rok. (viac info)


Kultová kapela Placebo na tohtoročnom turné pokračuje v oslavách 20. výročia od vydania svojho debutového eponymného albumu. Minulý rok vydala výberový album A Place For Us To Dream s podtitulom "20 Years Of Placebo", ktorý obsahuje aj nový singel Jesus' Son. Novinkou je aj videoklip k skladbe Life's What You Make It, ktorá je coververziou piesne od kapely Talk Talk. Brian Molko a Stefan Olsdal, ktorých na koncertoch dopĺňajú ďalší hudobníci, sa v Bratislave predstavia 25. júna.

Prečítajte si viac:

Placebo oslávi 20. výročie aj na Slovensku! V júni vystúpi v Bratislave


Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Šuková z agentúry Vivien.

Foto: Adalbert

Súvisiaci interpreti: Placebo