Prvý festivalový večer letnej edície One Day Jazz Festivalu 2018, ktorý sa koná túto stredu 13. júna, sa presúva z areálu Bratislavského hradu do priestorov Národného tenisového centra. O zmene dejiska otváracieho koncertu z open air priestoru do uzavretej haly rozhodli organizátori v pondelok.

Dôvodom je nepriaznivá predpoveď počasia a príliš vysoké riziko búrok, ktoré hrozia v deň koncertu. Usporiadatelia na čele s riaditeľom festivalu Martinom Valihorom sa preto rozhodli program z bezpečnostných dôvodov presunúť do krytých priestorov.

"Po zvážení predpovede počasia a všetkých bezpečnostných rizík musíme koncert presunúť do NTC. Mrzí nás to, no radšej s istotou hrať ako možno nehrať. Koncert bude rovnako silný a krásny ako keby bol na hrade. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na vás!" informoval Valihora.

Program festivalového dňa ostáva nezmenený a zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti. Hlavnou hviezdou koncertu bude výnimočná americká speváčka Lizz Wright. Pri svojej druhej návšteve Bratislavy sa predstaví v exkluzívnom spojení so Slovenskou filharmóniou pod vedením dirigenta Oskara Rózsu.

Ako sprievodná kapela americkej hviezdy a filharmonikov sa predstaví medzinárodný americko-slovenský kvartet v zložení Kenny Banks (klávesy), Reggie Washington (basgitara), Andrej Šeban (gitara) a Martin Valihora (bicie). Na úvod večera vystúpi Dan Bárta so svojím jazzovým projektom Illustratosphere v novom zložení, v ktorom sa za bicie takisto posadí šéf One Day Jazz Festivalu.

Kompletný program festivalu nájdete na oficiálnom webe www.onedayjazz.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Lizz Wright