Britský spevák Ed Sheeran oznámil vydanie nového singla. Skladba Bad Habits vychádza 25. júna a Sheeran ju predstaví aj na vystúpení počas futbalového Eura. Potvrdil tak špekulácie, ktoré sa šírili internetom, keď na sociálnych sieťach zdieľal niekoľko neurčitých príspevkov.

"Niekoľko posledných mesiacov som strávil v štúdiu a nemôžem sa dočkať chvíle, keď si budete môcť vypočuť Bad Habits," hovorí spevák k svojmu návratu. "Vždy sa snažím seba a svoju hudbu posúvať novým smerom. A dúfam, že to bude počuť aj na novom singli. Je skvelé byť späť!" Oznámenie o novinke doprevádza vizuál skladby, kde je Ed Sheeran vyobrazený ako upír, zároveň so správou sa na niekoľkých miestach Londýna vrátane galérie Tate Modern objavili projekcie Sheerana v kostýme upíra.

Bad Habits je prvým sólovým singlom Eda Sheerana po rokoch. Krátko pred Vianocami síce zverejnil pieseň Afterglow, tú ale odmietol označiť za oficiálny singel a hovoril o nej ako o symbolickom darčeku svojim fanúšikom. "Nie je to singel z budúceho albumu, je to jednoducho skladba, ktorú mám rád. Dúfam, že sa bude páčiť aj vám. Užite si ju," odkázal vtedy vo vianočnom pozdrave. Skladba sa zapáčila aj slovenským rádiám, ktoré ju hneď zaradili do svojich playlistov a úspešne sa hrá doteraz.

V deň vydania Bad Habits hudobník vystúpi na štadióne svojho obľúbeného futbalového klubu Ipswich Town. Koncert UEFA EURO 2020, na ktorý Sheeran pozval fanúšikov prostredníctvom videa so slávnym anglickým záložníkom Davidom Beckhamom, bude prenášaný zdarma na spevákovom tiktokovom profile. Sheeran vo videu, ktoré na tejto sociálnej sieti zdieľal, uviedol, že okrem populárnych hitov prvýkrát zahrá aj novú skladbu, čo pochopiteľne vyvolalo vlnu špekulácií, či hovoril o predvianočnej piesni Afterglow alebo sa fanúšikovia dočkajú úplnej novinky. Po avizovaní nového singla, už fanúšikovia odpoveď poznajú. Šou sa bude ešte dvakrát reprízovať - 26. júna a 9. júla.

Spevák minulý rok v Anglicku obdržal dve špeciálne ocenenia, obe sa týkali britských hitparádových rekordov. V rokoch 2010 – 2019 strávil Sheeran dokopy 79 týždňov na prvom mieste singlového či albumového rebríčka a naviac hneď s dvanástimi projektmi, čo sa nikomu inému nepodarilo. Podľa spoločnosti, ktorá sleduje oficiálne štatistiky a zverejňuje ostrovný charts, je tak najúspešnejším interpretom dekády.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/EdSheeranMusic