Dvadsaťročná speváčka a skladateľka LIIA, vlastným menom Lili Rybová, pochádza z Bratislavy a hudbe sa venuje od svojich pätnástich rokov. V jej tvorbe sa prelínajú jemné vokály a emocionálna hĺbka R&B s pulzujúcou energiou drum&bassu a chytľavými groovmi tech-housu, ale nebojí sa experimentovať aj s inými žánrami.

V posledný májový deň vydala singel Purpose, ktorým predznamenala svoj prvý rozsiahlejší projekt s názvom Closure. Päťskladbová EP nahrávka, na ktorej LIIA spolupracovala s producentom Matejom "Maxom" Miklošom, poslucháčov prevedie piatimi fázami smútku – popieranie, hnev, zjednávanie, depresia a prijatie. Mladá speváčka tak prostredníctvom piesní skúma emócie spojené so stratou a uzatváraním kapitol v jej živote.

Closure rozoberá univerzálne ľudské emócie a ponúka cestu uzdravenia. "Je to pre mňa viac ako len EP, je to moje 'prvé bábo' a som nesmierne šťastná, že som ho mohla pokrstiť práve na festivale ŽVF v Pezinku pred celou komunitou hudobníkov a všetkých, čo sa na ňom podieľali," vyjadrila sa LIIA.

Hudobné videoklipy k albumu, v ktorých sa objavujú aj tanečníci zo Street Dance Academy, vytvoril Lukáš Jurečko. Vizuálne stvárňujú spektrum emócií, a to pomocou reprezentatívnych farieb: žltej, červenej, fialovej, modrej a bielej. Ešte pred singlom Purpose vyšiel videoklip k piseni Mindset a najnovším je klip Inctrl.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili.