Slovenský spevák Tome predstavuje nový singel Blíženec. Hlboká a emotívna skladba prináša poslucháčom autentický pohľad do vnútorného sveta umelca, ktorý sa snaží nájsť mier a sebapoznanie uprostred vnútorných konfliktov a emócií.

Tome v skladbe zobrazuje vnútorný boj a rozdvojenosť svojej osobnosti. Skladba reflektuje jeho komplexnú povahu a snahu nájsť rovnováhu medzi emocionálnymi výbuchmi a racionálnym myslením. V piesni sa umelcovi podarilo zachytiť momenty, keď sa cíti úplne stratený a nezvláda situácie, ktoré ho emocionálne ničia. Text piesne vyjadruje bolesť a zmätok, ale aj túžbu po sebazdokonaľovaní a pochopení vlastných emócií.

"Napriek tomu že príliš neverím horoskopom, astrológii a ničomu spojenému so znameniami, blíženec mi prišiel ako trefný názov a zhodou okolností blíženec aj skutočne som. Myslím si však, že každý z nás môže mať v sebe nejakého toho blíženca a viac osobností. Svoje temné a svetlé stránky si dúfam každý uvedomuje, a preto sa v tejto skladbe môže nájsť hocikto, nie iba blíženci," hovorí spevák.

Tome tentokrát prichádza s novým zvukom aj produkciou. Kým doposiaľ siahal po živých nástrojoch v rockovom šate, teraz postavil do popredia samplované bicie a basgitaru. Hudbu tentokrát nerobil so svojimi kolegami z Vintage Boyz, ale spolupracoval s producentom Black Lions Beatz. Napriek modernému zvuku si Tome zachoval svoju povesť rockera a do nahrávky prispel svojím typickým gitarovým sólom. O finálny master a mix sa už však postaral Andrej Kelčík, jeho kolega z Vintage Boyz. 

Ku skladbe sa podarilo natočiť aj videoklip, ktorý režíroval Mojmír Baran. Mojmír zachoval vo videu podstatu textu a celej myšlienky veľmi trefne. Vo videoklipe sa Tome stretáva so svojím druhým ja, ktoré sa ho snaží otráviť. Klip nesie veľmi umeleckú atmosféru a má v sebe aj surrealistické prvky. Natáčal sa v opustenom kaštieli v Bánovciach nad Bebravou.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Mikulka. Text správy sme upravili.