Viac ako štyri a pol roka bol videoklip k singlu Gangnam Style od juhokórejského speváka a rapera PSY na čele rebríčka najprehrávanejších videí na stránke Youtube. 15. júla ubehne presne päť rokov odkedy bol na videoportáli zverejnený, no toto malé jubileum má trpkú príchuť. V počte prehratí ho totiž v týchto dňoch predbehlo iné video.

Najsledovanejším hudobným videoklipom a zároveň aj najsledovanejším videom spomedzi všetkých, ktoré sú na Youtube, je aktuálne vizuál k skladbe See You Again od americkej rapovo-speváckej dvojice Wiz Khalifa a Charlie Puth. Tento týždeň dosiahol videoklip, ktorý je na Youtube od 6. apríla 2015, sledovanosť 2,9 miliardy pozretí (aktuálne už takmer 2,902 miliardy). Gangnam Style, ktorý rebríčku vládol nepretržite od novembra 2012, má v čase zverejnenia článku 2,896 miliardy pozretí.

Pesnička See You Again vznikla k snímke Rýchlo a zbesilo 7 (2015) na počesť zosnulého herca Paula Walkera. Skladba sa stala najlepšie predávanou piesňou v roku 2015 a vyslúžila si nominácie na ceny Grammy a Zlatý glóbus. Okrem toho je tiež jednou z najžiadanejších piesní na pohreboch v Spojenom kráľovstve.


Videoklip, v ktorom možno vidieť záverečnú scénu z filmu, zaznamenal na Youtube miliardu pozretí po šiestich mesiacoch od zverejnenia a dve miliardy pokoril vlani v septembri. Aktuálne to vyzerá, že by mohol byť prvým v histórii, ktorému sa podarí pokoriť hranicu tri miliardy.

BBC však upozorňuje, že o prvenstvo v rebríčku môže See You Again pripraviť klip k piesni Despacito portorického interpreta Luisa Fonsiho. Tomu totiž stačilo iba šesť mesiacov od zverejnenia na to, aby zaznamenal 2,5 miliardy pozretí a ich počet stále "rýchlo a zbesilo" narastá. Video je zatiaľ piatym najsledovanejším klipom na Youtube.

Top 10 najsledovanejších hudobných videí na Youtube:
(čísla z 12. júla 2017)

1. Wiz Khalifa - See You Again (feat. Charlie Puth) - 2,901 miliardy pozretí
2. PSY - Gangnam Style - 2,896 mld.
3. Justin Bieber - Sorry - 2,637 mld.
4. Mark Ronson - Uptown Funk (feat. Bruno Mars) - 2,551 mld.
5. Luis Fonsi - Despacito (feat. Daddy Yankee) - 2,503 mld.
6. Taylor Swift - Shake It Off - 2,250 mld.
7. Enrique Iglesias - Bailando - 2,234 mld.
8. Maroon 5 - Sugar - 2,152 mld.
9. Katy Perry - Roar - 2,131 mld.
10. Taylor Swift - Blank Space - 2,102 mld.

Horúci adept na prvenstvo v rebríčku počas najbližších týždňov:


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - bbc.com)
Foto: Youtube