Leto, hudba, futbal a hlavne tanec - tieto slová vystihujú nový klip k singlu Zinedine Zidane od bratislavskej world music a etno-elektro formácie La3no. Skladba má silný aktualizačný moment, keďže už o pár dní bude Francúzsko, odkiaľ pochádza aj futbalista Zinedine Zidane, bojovať s Chorvátskom o majstrovský titul.

La3no (a.k.a. La3no Cubano a.k.a. La3nos) vedia svojou hudbou ľahko strhnúť ľudí do tanca a to na rôzne štýly. Od čardášu, cez afro-latino, až po slobodné vyjadrenie sa akýmkoľvek pohybom. Túto svoju vlastnosť využili aj pri nakrúcaní nového videoklipu ku skladbe Zinedine Zidane. Roztancovaný klip k singlu reflektuje rôzne príbehy zo života a koncertov La3no.   

Meno známeho futbalistu (dnes už trénera) v texte skladby symbolizuje vzťah kapely a návštevníkov ich koncertov. Členovia kapely hrajú a žúrujú s veľkým nasadením a keď chcete s nimi udržať tempo, je potrebné vyvinúť rovnakú energiu. Netreba však zabúdať ani na následný oddych a naberanie síl do ďalších koncertov.


"Od vydania debutu Rodina v roku 2012 sme si prešli rôznymi zmenami a premenami. Časť kapely odišla do zahraničia, potom sa vrátila, menili sa klávesáci a za posledné dva roky sa v kapele narodilo dosť veľa detí, ale aj nové pesničky," hovorí s úsmevom jeden z otcov, Tono Gúth. Napriek všetkým radostiam a strastiam, ktoré život prináša, sa im minulý mesiac podarilo nahrať štyri nové skladby. Zinedine Zidane je prvým singlom aj s videoklipom.

La3no hrávajú pravidelne na festivaloch nielen doma ale aj v zahraničí - v Nemecku, Taliansku, Poľsku, Maďarsku, Srbsku, či vo Veľkej Británii. Dokonca si ich vraj veľmi obľúbili Dáni. Najbližšie ich však možno vidieť na festivale Vrbovské Vetry, pričom vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk

Najbližšie koncerty La3no:

14. 7. - Vrbové, Vrbovské Vetry
19. 8. - Trenčín, Kultúrne leto
22. 8. - Jasná, Mikulášska chata - Kultúrne leto
24. 8. - Bratislava, Uprising festival
25. 8. - Nitra, Hidepark
31. 8. - Bratislava, Záver kultúrneho leta v Rači


Redakciu Hudba.sk informoval za kapelu Daniel Hevier ml. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: La3no Cubano