Jeden z najvčších hitov Davida Bowieho Space Oddity oslávil vo štvrtok 11. júla svoje 50. výročie. Pri tejto príležitosti sa rozhodla spoločnosť Mattel vytvoriť zberateľskú bábiku Barbie na obraz Bowieho alter ega Ziggyho Stardusta.

Barbie ako David Bowie je podľa spoločnosti Mattel oslavou dvoch ikon popkultúry. "Barbie je poctou neprekonateľnému popovému chameleónovi, anglickémi spevákovi, skladateľovi, hercovi Davidovi Bowiemu, ktorého dramatické hudobné premeny naďalej ovplyvňujú a inšpirujú," uviedla spoločnosť Mattel v oficiálnom vyhládení. 

Barbie ako David Bowie je oblečená v štýle hudobníkovho alter ega Ziggyho Stardusta v kultovom metalickom overale. "Táto zberateľská bábika Barbie rešpektuje kultúrne dedičstvo hudobného génia, ktorý predefinoval rock and roll. Farby a dekorácie sa môžu líšiť," uviedla spoločnosť, ktorá ponúka hudobnú zberateľskú bábiku za 50 dolárov. 

Singel Space Oddity vyšiel 11. júla 1969, pričom ho napísal a nahral David Bowie. Skladba sa neskôr objavila na jeho druhom eponymnom albume a zaradila sa medzi 500 pesničiek, ktoré tvarovali rock and roll. Pri príležitosti 50. výročia Space Oddity vyšiel tiež vinyl box vrátane 7″ singlov Space Oddity a Wild Eyed Boy From Freecloud


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: consequenceofsound.net)
Foto: barbie.mattel.com

Súvisiaci interpreti: David Bowie