Slávna drum&bassová skupina Pendulum vystúpi v Bratislave so svojím dídžejským projektom Pendulum DJ Set & MC Verse. Celovečerná párty sa uskutoční 5. októbra v Majestic Music Clube na Karpatskej ulici. Mená ďalších účinkujúcich budú zverejnené čoskoro.

Vstupenky sa predávajú exkluzívne cez Predpredaj.sk, do konca augusta platí zvýhodnená cena 19 eur

Projekt Pendulum DJ Set tvorí spoluzakladateľ kapely Paul "El Hornet" Harding a Ben Mount vystupujúci pod umeleckým menom MC Verse. Potom, čo kapela v roku 2012 ukončila aktívne live hrávanie, je Pendulum DJ Set & MC Verse jedinou možnosťou užiť si tvorbu kultového austrálsko-britského projektu takpovediac z prvej ruky. El Hornetovo vystúpenie samozrejme nebude len o skladbách Pendulum. Hudobník patrí už roky medzi rešpektovaných DJov s veľkým prehľadom na dnb scéne aj v ďalších hudobných žánroch, o čom svedčia aj mixované sety na jeho Soundcloude.

Kapela, ktorá drum&bassu otvorila dvere do mainstreamu

Skupina Pendulum, ktorú v roku 2002 založili Rob Swire, Gareth McGrillen a Paul Harding, sa preslávila najmä miešaním hard rocku s elektronickou hudbou, prevažne drum&bassom. Austrálčania sa v roku 2003 presťahovali do Veľkej Británie, kde si okamžite získali pozornosť dnes už klasickým singlom Vault. O dva roky neskôr svoju pozíciu potvrdili debutovým albumom Hold Your Colour (2005) s klubovými hitmi ako Another Planet, Slam alebo Tarantula, ktorými výrazne ovplyvnili zvuk vtedajšieho drum&bassu.


Ani to im však nestačilo a s ďalšou nahrávkou In Silico (2008) klubovú scénu prerástli. Rozšírili zostavu o ďalších inštrumentalistov a ako kapela s plnohodnotným nástrojovým zložením a spievanými skladbami sa stali headlinermi svetových festivalov. Často ich prirovnávali k The Prodigy, ktorých skladbu Voodoo People Pendulum vrátili do klubov úspešným remixom. Paradoxne ostatný album elektronickej legendy (Invaders Must Die, 2009) bol ovplyvnený práve zvukom austrálsko-britskej senzácie.

Pendulum zároveň vyšliapali cestičku mladým elektronickým kapelám (Modestep, Nero, Rudimental a ďalší), a tiež niekdajším spolupútnikom z dnb scény ako sú Chase & Status či DJ Fresh, ktorý sa cez víkend so svojou kapelou predstavil na Grape festivale. Nebyť úspechu Pendulum, ktorým Fresh v začiatkoch ako šéf labelu Breakbeat Kaos výrazne pomohol, možno by dodnes točil platne v undergrounde a ani by ho nenapadlo, že so svojou hudbou môže útočiť na vrchné pozície rebríčkov predajnosti. Predtým sa to podarilo len niekoľkým interpretom, napríklad v 90. rokoch Ronimu Sizeovi s projektom Reprazent. Pendulum za necelých 10 rokov na scéne dosiahli viacero bezprecedentných úspechov a dostali drum&bass z klubov až k mainstreamovému publiku.


Momentálne je však budúcnosť kapely viac než neistá. Posledným albumom zostáva Immersion z roku 2010 a či sa niekedy fanúšikovia dočkajú jeho nasledovníka je vo hviezdach. 16. júna 2012 totiž Rob Swire na svojom Twitteri oznámil koniec, resp. rozpad skupiny. Jeho prioritou spolu s McGrillenom je ich nový projekt Knife Party. "S týmto projektom si užívame veľa zábavy. To je dobré, pretože s Pendulum to na konci vyzeralo tak, že to robíme, pretože musíme, nie preto, že by nás to bavilo," povedal Swire. Posledných mohykánov, ktorí zabávajú fanúšikov pod značkou Pendulum a stále ich to baví, však už čoskoro uvidíme v Bratislave.

Pendulum DJ Set & MC Verse
5. október 2013 - Bratislava, MMC
support: TBA

Vstupenky:  Predpredaj.sk

V predaji sú aj VIP vstupenky za 35 eur. Najnáročnejší fanúšikovia môžu získať miesto na samostatnom uzavretom balkóne s výborným výhľadom priamo na pódium. Nechýba VIP bar s obsluhou, exkluzívne sedenie pri stolíkoch, občerstvenie (slané tyčinky, zemiakové lupienky, oriešky), súkromný fajčiarsky salónik, VIP toalety.



Text: Patrik Marflák (zdroj: Seahorse Promotion - www.facebook.com/seahorse)
Foto: Pendulum.com

Súvisiaci interpreti: Pendulum