Americký spevák, skladateľ a multiinštrumentalista Lenny Kravitz sa už dnes večer mal predstaviť vo viedenskej Stadthalle a vo štvrtok v pražskej O2 aréne. Z dôvodu choroby sa však koncerty prekladajú na zatiaľ bližšie nešpecifikované termíny. Informáciu potvrdil aj spevákov manažment, ktorý vydal oficiálne vyhlásenie.

"Lenny Kravitz je nútený na základe lekárskeho príkazu preložiť svoje nadchádzajúce koncerty. Umelec trpí vírusovou infekciou a je pod dohľadom lekára, ktorý Kravitzovi doporučil nekoncertovať behom nasledujúceho týždňa," píše sa v oficiálnom vyjadrení. "Lenny chce podať čo najlepší výkon a svojim fanúšikom sprostredkovať čo možno najlepší zážitok zo živého vystúpenia. Z preloženia koncertu je neuveriteľne sklamaný. Preto dúfa, že čo najskôr oznámi nový dátum vystúpenia," dodáva manažment hudobníka.

O oznámení nového termínu koncertu vás budeme informovať.


Lenny Kravitz sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1988. Debutoval o rok neskôr albumom Let Love Rule, po ktorom nasledovali štúdiovky Mama Said (1991), Are You Gonna Go My Way (1993), Circus (1995), 5 (1998), Lenny (2001), Baptism (2004), It Is Time For A Love Revolution (2008), Black And White America (2011) a Strut (2014).

Štvornásobný držiteľ ceny Grammy sa okrem hudby venuje aj herectvu, účinkoval napríklad v snímkach Zoolander (2001), Precious (2009), Hry o život (2012), Komorník (2013) a Hry o život: Skúška ohňom (2013). 

Informácie pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z usporiadateľskej agentúry Live Nation.

Foto: Facebook.com/lennykravitz

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz