Legendárna skupina Scorpions už o pár dní ovládne Zimný štadión Ondreja Nepelu. Okrem najznámejších hitov sa fanúšikovia môžu tešiť na veľkolepú scénu a energickú šou. Rockeri sa na vystúpenie v Bratislave veľmi tešia, bude to totiž ich posledný koncert pred trojmesačnou pauzou v rámci Crazy World Tour, ktoré bude budúci rok pokračovať v Austrálii.

Dlho očakávaný koncert sa uskutoční už budúcu stredu, 20. novembra. Návštevníci sa môžu na zimáku tešiť aj na nesmrteľné skladby Rock You Like a Hurricane, Still Loving You, Send Me An Angel či Wind of Change, ktoré sú pre mnohých rockových fanúšikov hitmi ich mladosti, no obľúbené sú aj u mladšej generácie. Svedčil o tom aj ostatný koncert Scorpions v Košiciach, ktorý pred troma rokmi prilákal popri pamätníkoch aj množstvo neskôr narodených fanúšikov.

"Tešíme sa záujmu mladšieho publika. Myslím, že nás s mladou generáciou spojil internet a Youtube. V dnešnej dobe majú mladí mnoho možností preskúmavať hudbu a zistiť, čo sa im páči. Dnešná hudba je trošku viac 'plastická', viac upravená technológiami, pričom muzika starších hudobníkov ako Rolling Stones, Aerosmith, Bon Jovi, Metallica alebo aj naša, je viac 'hand made'. Mladých však tiež priťahuje hudba zložená a nahraná 'po starom'. Tešíme sa, že máme šancu osloviť široké masy rockových fanúšikov. Je fantastické vidieť na koncertoch zástupy mladých stáť v prvých radoch pod pódiom," vyjadril sa gitarista a zároveň jeden zo zakladateľov Scorpions Rudolf Schenker.


Multimediálna šou so všetkými hitmi 

"Pre nás je veľmi dôležité nejakým spôsobom odlíšiť každé turné. Po hudobnej stránke to nie je až také jednoduché, predsa len máme šou, ktorá trvá hodinu a pol, a keď sa fanúšikov pýtame, ktoré skladby by chceli počas koncertu počuť, vždy sa opakujú rovnaké piesne, ktoré u fanúšikov rezonujú najviac. Preto sa snažíme koncety odlíšiť scénou, pódiom, obrazovkami či svetelnou šou. Pre rockovú šou je však naozaj dôležitý ten 'pohon', teda energia, ktorú do šou vkladáme. Snažíme sa dať do toho najviac a vtedy cítime najväčšiu odozvu od publika. Záleží nám na tom, aby si publikum povedalo áno, bola to dobrá rocková šou," prezradil Schenker.

"Na Crazy World Tour sa návštevníci môžu tešiť na mutimediálnu šou, zaznejú všetky obľúbené skladby a v Bratislave sa prvýkrát predstaví náš nový bubeník Mikkey Dee z Motörhead, ktorý je s nami už tretím rokom. Bude to naša posledná tohtoročná šou, poriadne to spolu rozbalíme," odkazuje Matthias Jabbs, sólový gitarista kapely. "Slovensko, milujeme Vás, prevalcujeme vás ako hurikán. Buďte tam. Tešíme sa na vás!," dodáva Rudolf Schenker.

"Organizačné pokyny ku koncertu budú zverejnené na sociálnych sieťach agentúry Vivien niekoľko dní pred koncertom," vyjadrili sa zástupcovia usporiadateľskej agentúry.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová z agentúry Vivien. Text správy sme upravili. 

Súvisiaci interpreti: Scorpions