Patrik Vrbovský alias Rytmus sa pripravuje na svoj najväčší životný projekt. Najpopulárnejší česko-slovenský raper priznáva, že nečakal, že si spoločné skúšky s orchestrom bude až tak užívať. Spolu s ním sa naň tešia aj členovia symfonického telesa, jeho dirigent Tono Popovič a vokalistka Anita Soul.

"Prirodzene, mám pred tým aj obrovský rešpekt. Je to náročné, ale spoločné skúšanie s orchestrom je pre mňa ešte väčším zážitkom, ako som čakal. Užívam si to a verím, že diváci si budú koncert užívať minimálne tak, ako ja tieto skúšky," vraví Rytmus.

Jeho skladby špeciálne pre tento projekt viac ako pol roka aranžoval klavirista, skladateľ a aranžér Ľuboš Šrámek. Symfonický orchester diriguje Tono Popovič, celé veľkolepé audiovizuálne dielo režíruje Pavol Hudák a refrény spieva Anita Soul. "Myslím, že nám to spolu ladí veľmi dobre. Všetci to v týchto dňoch dolaďujeme, chceme, aby koncert bol skutočne dokonalý," dodáva Rytmus.

Dejiskom dvoch jedinečných koncertov (pôvodný o 21:00 a pridaný o 16:30) bude 26. decembra Incheba Expo Aréna. Už skúšky ukazujú, že návštevníci zažijú dych vyrážajúce predstavenie. "My sme od začiatku vedeli, že spojenie hudby ulice s vážnou muzikou bude skvelý ťah. I keď sa na prvý pohľad môže zdať, že spájame nespojiteľné, ukázalo sa, že to tak nie je. Znie to celé naozaj fantasticky," uzatvára Marko Šebesta, riaditeľ organizátorskej agentúry Evency.



Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Dodané informácie sme spracovali a doplnili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Rytmus