Slovenský spevák Miro Jaroš má za sebou úspešný rok, keď sa z jeho tretieho albumu Tráva musí rásť (2010) v slovenských rádiách v uplynulom roku presadili až štyri skladby - Čierny dážď, Kým máme seba, Nechce sa mi tancovať a duet s Dominikou Mirgovou Na pokraji síl.

Najprv sa začiatkom roka stal najhranejšou slovenskou skladbou singel Čierny dážď, pričom na prvej pozícií rebríčka Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu (International Federation of the Phonografic Industry, IFPI) sa udržal dva týždne. K singlu vznikol aj videoklip s charitatívnym motívom, prostredníctvom ktorého Miro Jaroš pomohol vyzbierať peniaze pre rodinu Orlovských, ktorú povodne v roku 2010 pripravili o strechu nad hlavou.

Nasledoval singel Kým máme seba, ktorý sa v rebríčku IFPI dostal na štvrté miesto. Po ňom spevák predstavil neoficiálny singel Nechce sa mi tancovať, ten sa v rebríčku prebojoval na siedmu pozíciu. V septembri Jaroš vydal duet s Dominikou Mirgovou s názvom Na pokraji síl, ku ktorému vznikol aj videoklip. Ten si za prvé dva dni pozrelo viac ako 50-tisíc ľudí.

Pieseň zaznela v špeciálnej verzii aj na koncerte izraelského hudobníka Idana Raichela (reportáž). Pieseň sa krátko po uvedení dostala na popredné miesta v hranosti a koncom roka skončila ako siedma najhranejšia slovenská pieseň. "Duetá mi idú a môžem prezradiť, že už premýšľam nad ďalším,“ vyhlásil spevák.

Celkovo z albumu Tráva musí rásť vyšlo sedem singlov, pričom každý z nich sa dostal do prvej desiatky najhranejších slovenských piesní. Ako Jaroš prezradil aj v našej ankete, v súčasnosti rozmýšľa nad vydaním nahrávky mapujúcej jeho doterajšiu hudobnú kariéru. "V hudobnom svete sa pohybujem už sedem rokov. Mám na konte slušný počet rádiových hitov, kopu skúseností a vedomostí. Napriek tomu, že ani zďaleka nekončím, myslím si, že mám čo rekapitulovať. Možno aj na kompilácii Best Of...," dodal Jaroš.

Miro Jaroš - Čierny dážď

Miro Jaroš a Dominika Mirgová - Na pokraji síl

Informácie agentúre SITA poskytol manažér Mira Jaroša Michal Šefčík.

Zdroj: SITA
Foto: Juraj Dozsa

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš