Kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie už 15. januára uvedie koncert nemeckej hudobníčky Barbary Morgenstern, ktorá je považovaná za jednu z najvýraznejších postáv berlínskeho elektronicko-popového labelu Monika Enterprise.

Morgenstern dosiaľ vydala 6 albumov a množstvo EP-čiek. Po presťahovaní z rodného Hagenu do Berlína v roku 1994 sa rýchlo udomácnila v rastúcej "Wohnzimmer-Szene" (obývačkovej scéne), hrávajúc v obývačkách či provizórnych baroch namiesto klasických klubov.

Spolupracovala s množstvom dôležitých postáv berlínskej elektronickej scény, okrem iných so Stefanom Betkem a.k.a. Pole, Stefanom Schneiderom alebo Robertom Lippokom z To Rococo Rot. Jej najnovší album, Sweet Silence, je prvým, ktorý naspievala čisto v angličtine.

Barbara Morgenstern debutovala v roku 1999 albumom Vermona ET 6-1. Na pokračovaniach Fjorden (2000) a Nichts Muss (2003) sa zdôraznil jej zmysel pre melódie a časom začala pracovať aj na remixoch pre mená ako Dntel, Station 17, Ellen Allien, Malaria! a Smash TV. V polovici roku 2005 vydala v spolupráci s Robertom Lippokom album Tesri. Nasledovali nahrávky The Grass Is Always Greener (2006), BM (2008) a Fan No. 2 (2010) obsahujúci prehľad jej najväčších hitov.

Barbara Morgenstern - Sweet Silence

Barbara Morgenstern - Spring Time

Informácie pre Hudba.sk poskytol Peter Hapčo z kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie.

Foto: Last.fm/music/Barbara+Morgenstern

Súvisiaci interpreti: Barbara Morgenstern