Mladá slovenská kapela Yelllowe v súčasnosti dokončuje práce na desiatich skladbách, ktoré sa budú nachádzať na jej debutovom albume. Jednou z nich je aj coververzia skladby Čerešne, ktorú v minulosti naspievali Zuzana Kronerová, Hana Hegerová či Zuzana Smatanová. CD by sa na trhu malo objaviť už 14. februára.

Yelllowe je slovenská pop-rocková skupina, ktorá vznikla v roku 2008. Založili ju bývalí členovia kapiel The Bridge (neskôr The Bridgeheads) a RustyFace. Pôvodnú zostavu v zložení Jozef Dikun (gitara), Jaroslav Geci (basgitara) a Stanislav Čekan (bicie) doplnil v roku 2010 František Pivovarník (spev). Po príchode nového speváka formácia vydala svoj debutový singel s názvom Koniec, ku ktorému natočila aj videoklip.
 
Yelllowe - Koniec

Čerešne v druhej osobe

Svoje debutové CD chcú Yelllowe podľa vlastných slov prezentovať na koncertoch a festivaloch po celom Slovensku, no trúfajú si aj za hranice do Čiech a Poľska, kde už majú odohratých niekoľko koncertov. V prípade ich nového albumu však najväčšiu pozornosť budí coververzia skladby Čerešne, ktorú napísal hudobník Jaro Filip a textári Milan Lasica a Július Satinský. Vydanie vlastnej verzie, v ktorej pozmenili text do druhej osoby, im schválil Lasica aj Eva Filipová.

Yelllowe - Čerešne

Legendárnu pieseň v minulosti naspievali Zuzana Kronerová, Hana Hegerová či Zuzana Smatanová. Pre porovnanie ponúkame Čerešne v prevedení všetkých troch. Ktorá z verzií sa vám páči najviac?

Hana Hegerová - Čerešne (live)

Zuzana Smatanová - Čerešne (live)

Zuzana Kronerová - Čerešne (live)

Informácie pre Hudba.sk poskytla formácia yelllowe.

Foto: Yelllowe.com

Súvisiaci interpreti: yelllowe