Český pesničkár Xindl X už v apríli vydá svoj nový album s názvom Čecháček Made. Práve dnes z neho zverejnil prvý singel Barbína, o ktorého vizuálnu podobu sa postaral výtvarník Ondřej Pfeiffer. Vypočujte si, čo si Xindl myslí o "vyretušovaných barbínach z časopisov".

"Aj keď je to jedna z najveselších pesničiek albumu, hovorí o vážnej téme. Rozpráva o dnešnej dobe, ktorá nám pomocou médií nahovára, že vzhľad je dôležitejší ako osobnosť. A taktiež hovorí o všetkých tých ženách, ktoré tomu veria a chcú vyzerať ako vyretušované barbíny z časopisov. Aby to dosiahli, ženú sa za vidinou dokonalosti cez mŕtvoly, často i svoje vlastné," uviedol pesničkár.


Album Čecháček Made by podľa dostupných informácií mal vyjsť v apríli. Obsahovať bude 12 skladieb a nahrával sa v zložení Xindl X (spev, akustická gitara), Dalibor Cidlinský Jr. (klavír, bendžo), Jan Cidlinský (basgitara) a Emil Valach (bicie). "Tentokrát nečakajte žiadne výlety do iných žánrov, ale priamočiaru nahrávku v komornom zložení, na ktorej sa mieša folk s rapom a popom," uviedol na margo novej nahrávky Xindl X.

"Na album sme chceli preniesť atmosféru našich živých koncertov. Preto sme sa tentokrát vykašlali na sample a syntetizátory a zahrali sme piesne tak, ako ich hráme na vystúpeniach. Aj keď je toto CD surovejšie než tie predošlé, verím, že bude o to autentickejšie," dodal.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Johana Turnerová, PR manažérka Xindla X.

Súvisiaci interpreti: Xindl X