Očakávaný album talentovanej hudobníčky Andrey Bučko s názvom Polarity vyjde už vo februári. Vznikol aj vďaka podpore fanúšikov z celého sveta prostredníctvom medzinárodného crowdfundingového portálu Indiegogo. Pozrite si v premiére nový videoklip k skladbe Isn't It.

Slovenská speváčka Andrea Bučko sa postupne dostáva do povedomia ako všestranná umelkyňa, ktorá si sama skladá piesne, píše texty, hrá na klavíri a spieva.

Má za sebou niekoľko úspešných koncertov a tiež debutový album In the middle of..., na ktorom spolupracovala s harfistkou Máriou Kmeťkovou. Už od minulého roka však fanúšikov navnaďuje na vydanie svojho prvého sólového albumu, ktorý by sa mal na trhu objaviť už o niekoľko týždňov.

natáčanie videoklipu Isn't It Zdroj: Pavol GemeinerViac fotografií z natáčania klipu Isn't It

Príbeh o neustálom vnútornom boji

Talentovaná speváčka z avizovanej nahrávky Polarity na svojom Soundcloud profile uverejnila už niekoľko piesní, pričom k skladbe Be My Lover vyšiel na jar minulého roka jej prvý videoklip. Najnovšie zverejnená pieseň Isn't It, v sebe nesie myšlienku polarít, ktorá je prítomná na celom albume. "Bije sa v nej silný cit so snahou o silné rácio. Je to ten neustály boj, ktorý vie byť poriadne zničujúci," hovorí o piesni Andrea.

Skladba vznikla už dávno, no zasadením starej témy do nového príbehu získala ďalší rozmer. "Zrazu to už nie je príbeh jedného konkrétneho muža a mňa, ale všetkých vzťahov, ktoré zlyhali na základe nerozhodnosti, zmätenosti, prílišnej analytickosti. Je jedno, pre koho je skladba určená, lebo hlavnú úlohu zohral princíp," dodáva. 

V jednoduchosti je krása

Nové video vytvoril rovnaký tím ako spomínaný klip Be My Lover. Produkciu zabezpečila Magdaléna Mackovičková, kameru mal na starosti Viktor Kamenický a réžie sa ujal Róbert Slovák, ktorý okrem mnohých reklám režíroval videoklipy pre Puding pani Elvisovej či Polemic a tiež natočil celovečerný film Prvý slovenský horor.

"Isn’t It je podľa mňa jedna z najsilnejších súčasných skladieb zo slovenskej scény. Latku nasadila tak vysoko, že bolo pre mňa oveľa jednoduchšie ju týmto videoklipom podliezť, ako prekonať," hovorí režisér, ktorý v klipe s minimalistickou kulisou stavil na charizmu speváčky a trojice mužov. Priestor dostala aj slovenská móda - výrazné čierne šaty, ktoré má Andrea oblečená v celom videoklipe, vytvoril známy návrhár Boris Hanečka.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Róbert Slovák.

Foto: Pavol Gemeiner

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko