17-ročná britská speváčka Bridget Moran, ktorá si nedávno získala obrovskú pozornosť slovenských médií i fanúšikov svojím prevedením hitu Mandolína od Adama Ďuricu, sa opäť hlási o slovo. Ako poďakovanie za veľký ohlas cez víkend zverejnila coververziu piesne Horehronie. Tú pred pár rokmi prespievala aj kapela z Nového Zélandu.

"Nedávno som v rámci projektu Borders spravila slovenské video a reakcia naň bola neskutočná. Dostala som množstvo správ a komentárov, a dokonca som sa dostala do televízie a rádia na Slovensku. Je to úplne šialené a stále tomu nemôžem uveriť. Som naozaj šťastná, a preto som sa rozhodla zaspievať druhú slovenskú skladbu, len pre vás Slováci, milujem vás," povedala Bridget v novom videu.

Ako ďalej dodala, pieseň Horehronie prvýkrát počula v roku 2010, keď s ňou Kristína reprezentovala Slovenskú republiku na Eurovízii. "Vtedy to bolo po prvýkrát, čo som sa dozvedela o slovenskej hudbe a počula niekoho spievať vo vašom jazyku," spresnila mladá speváčka, ktorá sa na svojom Youtube kanáli už niekoľko mesiacov venuje coververziám piesní z celej Európy.

Jej cieľom je nahrať skladby v každom európskom jazyku, hoci sama ovláda len angličtinu a francúzštinu. Dosiaľ už prespievala piesne z Nórska, Portugalska či Islandu. Videom, vďaka ktorému si získala priazeň Slovákov, je coververzia hitu Mandolína od Adama Ďuricu. Tá má vďaka záujmu slovenských médií a virálnemu efektu za dva týždne od zverejnenia už vyše 350-tisíc prehratí. Horehronie v jej podaní si za dva dni pozrelo viac než 30-tisíc ľudí, ide o prvé dve najsledovanejšie videá sympatickej "Youtuberky".


Kuriozitou je, že práve coververziu Kristíninho hitu sme v našom prvom článku o Bridget zverejnili ako bonus, keďže prespievanie slovenskej piesne interpretom, ktorý vôbec nevie po slovensky, predsa len nie je bežná vec. V roku 2010 malo podobný virálny úspech zábavné video, v ktorom Horehronie v jednom slovenskom rádiu zahrala reggae kapela Cornerstone Roots z Nového Zélandu. Skupina ju vtedy predstavila naživo aj na hlavnom pódiu bratislavského Uprising Reggae Festivalu.


Ktorá verzia sa vám páči viac?

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube