Anglický spevák a skladateľ Frank Turner v rámci tohtoročného európskeho turné odohrá premiérový koncert na Slovensku. V bratislavskom Majestic Music Clube 10. apríla predstaví svoj šiesty štúdiový album Positive Songs for Negative People.

Folk-punkový pesničkár Frank Turner, ktorý v minulosti vypredal Wembley Arenu či Royal Albert Hall, má úspech nielen doma v Británii. So svojou kapelou Sleeping Souls intenzívne koncertuje aj po Európe, v Spojených štátoch či Kanade. V minulosti hosťoval na koncertoch The Offspring, Green Day, Flogging Molly či Architects.

Začínal v roku 2001 v post-hardcorovej kapele Million Dead. Po jej rozpade sa v roku 2005 vydal na sólovú dráhu, počas ktorej zatiaľ vydal albumy Sleep Is For The Week (2007), Love, Ire and Song (2008), Poetry Of The Deed (2009), England Keep My Bones  (2011), Tape Deck Heart (2013) a Positive Songs For Negative People (2015).  

"Keď som Franka Turnera videl prvýkrát, tak predskakoval vo Viedni slávnejším Dropkick Murphys. Písal sa rok 2013 a jeho som ešte vôbec nepoznal. Avšak ako predskokan odohral presne ten koncert, ktorý si pamätáte navždy. Okamžite som si kúpil jeho CD a odvtedy som dúfal, že raz ho privediem aj na Slovensko. Tá chvíľa je tu," pozýva na koncert Michal Očovan z usporiadateľskej agentúry ProMusic.


Základ bratislavského koncertu budú tvoriť skladby zo spomínanej aktuálnej nahrávky Positive Songs for Negative People doplnené o prierez celou jeho doterajšou tvorbou. Pesničky tohto punkového folkáča z Anglicka sa vyznačujú paletou emócií a skvelou dynamikou. Ich zúročenie počas živého hrania je prísľubom kvalitného koncertu, ktorý sa oplatí vidieť. Pri nahrávaní novinky, ktorá je už šiestym sólovým albumom Franka Turnera, sa mu podarilo zachytiť atmosféru a emóciu, aká sprevádza kapelu, keď nahráva debutový album.

"Veľmi som premýšľal o debutových albumoch. Keď kapela vstúpi do štúdia, srší z nej isté nadšenie a svoj set odohrá naživo. Je v tom sviežosť a radosť, ktorú kapely časom strácajú. Som rád, že sa nám podarila nahrávka, ktorá je plná mladosti, vzrušenia, plná nasratosti a energie. Zachytili sme nás takých, akí sme naživo," spomína pesničkár na vznik albumu, ktorý vyšiel v auguste 2015.

Vstupenky na koncert Franka Turnera budú dostupné v predpredaji od piatka 15. januára. Prvých 50 lístkov na státie bude v cene 15 eur, potom sa ich cena zvýši na 17 eur. Vstupenky na sedenie budú stáť 20 eur.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Edo Kopček z agentúry ProMusic.

Súvisiaci interpreti: Frank Turner