Po úspechu minuloročného klipu Cheap Thrills, v ktorom sa koná bláznivá tanečná zábava z čias začiatkov televízneho vysielania, ponúka austrálska popová hviezda Sia ďalšie video oslavujúce minulosť. Tentokrát sprevádza singel Move Your Body a jeho dej je situovaný do roku 1987.

Sia Furler je okrem chytľavých piesní známa aj originálnymi videoklipmi, v ktorých tradične nechýba niektorá z jej parochní a väčšinou ani Maddie Ziegler. Okrem videí, v ktorých hviezdi jej tanečná múza však speváčka, skladateľka a textárka obľubuje aj cestovanie do minulosti.

Vizuál vlaňajšieho hitu Cheap Thrills aj nového singla Move Your Body speváčka na Youtube označuje ako "lyric video", pričom tie sú tradične oproti videoklipom skromnejšie a väčšinou ide len o sled animácií okolo textov pesničiek. Pre Siu to však neplatí a tieto jej lyric videá sú originálnejšie, zábavnejšie a "filmovejšie" ako mnohé oficiálne hrané videoklipy od iných hviezd.

Dej klipu Move Your Body sa odohráva v roku 1987 vo fotoateliéri nákupného centra a sústreďuje sa na dievčatko, ktoré sa snaží vymaniť z úlohy, do akej ju stavajú jej rodičia. Napriek ich napomínaniu si nasadí čierno-bielu parochňu a začne tancovať, pričom sa zabáva aj s ďalšími zákazníkmi fotoateliéru. Tí nám svojimi účesmi a oblečením pripomínajú z dnešného pohľadu bizarnú estetiku osemdesiatych rokov, takže je to rovnako zábavné ako vlaňajší výlet speváčkinej parochne do prvej polovice 20. storočia.


Pieseň Move Your Body pochádza zo speváčkinej siedmej štúdiovky This Is Acting, ktorá vyšla vlani v januári. Pesničku, ktorá sa ako singel dostala na trh minulý týždeň, Sia podľa vlastných slov napísala pre Shakiru. Na "hereckom" albume bola totiž každá skladba pôvodne zamýšľaná pre inú speváčku, no nakoniec ich Austrálčanka nahrala sama.

Napríklad spomínanú Cheap Thrills mohla naspievať Rihanna. Na albume Anti sa však rozhodla ísť menej popovým smerom, a tak skladbu od Sie, ktorá pre ňu dávnejšie napísala skladbu Diamonds, odmietla. Nakoniec sa ale pieseň stala veľkým rádiovým hitom aj bez hviezdy z Barbadosu. Okrem Siinho spevu a zábavného videa k tomu prispelo aj to, že v singlovej verzii sa na rozdiel od tej albumovej objavil jamajský spevák Sean Paul. Hviezda z Karibiku tak nakoniec v dancehallom inšpirovanej piesni nechýbala.

Z albumu pochádzajú aj úspešné single Alive a The Greatest, ktoré Sia taktiež predstavila s videoklipmi, výletmi do minulosti však zaujala viac.


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Stereoboard.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Sia