Sharon Kovacs, umelkyňa s vyholenou hlavou ukrývajúca pod medveďou kapucňou hlas soulovej legendy, je záhadným fenoménom. Svoju kariéru začala v hudbe a neskôr svoj talent rozšírila aj do oblasti umenia a módy. V máji sa prvýkrát predstaví na Slovensku, vystúpi v bratislavskom Majestic Music Clube.

Po absolvovaní hudobnej školy a improvizovaných "open mic" večeroch v holandskom Eindhovene si cez rôzne úskalia vydláždila vlastnú jedinečnú cestu a svojím šarmom dobyla svet. Jej bondovské tango noir z EP My Love z roku 2013, čiastočne nahraté na Kube, sa okamžite stalo európskym hitom. Titulná skladba má dnes na Youtube takmer 23 miliónov prehratí.


Kovacs, ktorá je hudobne inšpirovaná ikonickými speváčkami ako Billie Holiday, Nina Simone, Shirley Bassey, Amy Winehouse a Beth Gibbons z Portishead, sa môže pochváliť množstvom ocenení, vystúpeniami na veľkých festivaloch aj po boku Robbieho Williamsa. Za zmienku stojí aj jej zmluva s prestížnou modelingovou agentúrou Viva Paris.

V roku 2015 sa debutový album Kovacs s názvom Shades Of Black dostal do hitparád v 36 krajinách, v Nemecku sa umiestnil v TOP10 a v jej rodnom Holandsku sa dokonca stal jednotkou. Úspech Kovacs potvrdzuje aj viac ako 60 miliónov zhliadnutí jej klipov na Youtube. 


Jej druhý album Cheap Smell je úprimným, inšpiratívnym a nekompromisným pokusom vysporiadať sa so svetlom a tieňom moderných vzťahov. Prináša na ňom sériu priznaní o divokej láske a jej nástrahách, o hedonizme a závislosti, ktoré sa u Sharon v posledných rokoch zdvihli ako silná emocionálna horská dráha.

Kovacs jednoducho používa hudbu ako plátno na rozprávanie príbehov, ktoré vás strhnú svojou pútavosťou k neodkladnému vypočutiu. V rámci európskeho turné svoje umenie predvedie 11. mája 2022 v Majestic Music Clube v Bratislave, kde predstaví aj dlho pripravovaný nový album.

Všetky podrobnosti o koncerte nájdete na Facebook evente.


Redakciu Hudba.sk informoval Daniel Lugo z usporiadateľskej agentúry Czechoslovak Music Factory. Správu sme upravili.