Český spevák Dan Bárta svojím dnešným vystúpením v nitrianskej Synagóge nadviaže na turné k albumu Maratónika, ktorý vydal so skupinou Illustratosphere po dlhej päťročnej prestávke.

Dan Bárta sa počas turné už predstavil vo vyše štyridsiatich slovenských a českých mestách. Pre veľký úspech a záujem sa preto rozhodol pokračovať. "Nitru sme museli kvôli chorobe presunúť. Na slovenské publikum sa teším. Sme radi, že máme fanúšikov aj na Slovensku a budeme hrať, ako by to malo byť naposledy v živote," uviedol spevák.

"Dlho sme nehrali. Minulý rok sme zmenili zostavu, mali sme veľa koncertov a nový album, takže ľudí prišlo viac. A je skvelé, ako na tie nové pesničky okamžite reagovali. Úprimne som mal pocit, že fanúšikov naše súčasné smerovanie baví," dodal Dan. Spoločne s Bártom sa v Nitre predstaví aj formácia Illustratosphere, ktorú tvoria uznávaní hudobníci Filip Jelínek, Robert Balzar, Miroslav Chyška a Jirka Slavíček.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená a doplnená redakciou.

Foto: Pavol Laco

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta