Máte kapelu a chceli by ste si zahrať so skupinou Hex na jej klubovom turné? Prihláste sa do 29. februára a staňte sa predkapelou jednej z najlepších slovenských koncertných kapiel na niektorom zo šiestich koncertov Back To The Clubs Tour. Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke na turné zahrajú svoje rádiové hity aj chuťovky, ktoré už dávno naživo nezazneli.

Aktualizácia (23.3.2020): Pre koronavírus bolo turné z pôvodných aprílových termínov presunuté na október.

Skupina Hex sa vracia ku koreňom a chce sa k svojim fanúšikom priblížiť čo najviac. Preto sa rozhodla vyraziť na turné po slovenských kluboch, a zároveň spoznať miestne kapely a interpretov, ktorých plánuje zaradiť do Back To The Clubs Tour.

"Hľadáme predkapelu na každý z našich šiestich koncertov. Vďaka portálu Hudba.sk a rádiu Expres sa o takejto možnosti dozvie určite veľa interpretov a my sa tešíme, že si znova vypočujeme, čo sa aktuálne na slovenskej scéne deje a aké tu máme talenty. Klubové turné bude aj pre nás výnimočné a už teraz sa tešíme, že spoznáme kopec dobrej, novej slovenskej hudby," teší sa basgitarista a líder Hexu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

"Vytvorili sme podstránku hudba.sk/hexturne, cez ktorú sa môžu kapely, speváci a speváčky prihlasovať. Prihlasovacia fáza bude trvať do 29. februára. Zo zaregistrovaných interpretov vyberieme dvoch z každého mesta a následne si fanúšikovia hlasovaním zvolia, ktorých šesť kapiel - po jednej z každého mesta - sa predstaví na turné Hexu. Hlasovanie bude trvať od 4. do 29. marca," vysvetľuje Yxo systém výberu kapiel.


Skupina Hex vyrazí na klubové turné v zostave Martin "Fefe" Žúži, Tomáš "Yxo" Dohňanský, Tibor "Tybyke" Szabados, Peter "Šarkan" Novák, Ladislav Tvrdý a Peter Letovanec. Na šiestich koncertoch naprieč celým Slovenskom zahrá Hex skladby zo všetkých albumov, ale aj coververzie a songy, ktoré už roky naživo nezazneli.

"Na klasické klubové turné vyrážame po veľmi dlhom čase. Bude to pre nás ako aj pre fanúšikov jedno veľké dobrodružstvo. Kluby boli pre nás vždy prirodzené a my sa preto tešíme na návrat do týchto priestorov. Zahráme prierez celou našou tvorbou od prvej platne Ježiš Kristus nosí krátke nohavice z roku 1992 až po ostatný album Tebe. Nebudú chýbať coververzie našich obľúbených pesničiek. Chceme, aby si koncert užili aj naši fanúšikovia, ktorí s nami začínali, ako aj tí, ktorí nás lepšie spoznali až za posledné roky. V príprave na koncerty zapojíme cez naše sociálne siete aj fanúšikov, ktorí budú rozhodovať o tom, čo nakoniec zahráme," približuje Yxo.

Hex - Back To The Clubs Tour 2020:
(turné sa v marci pre koronavírus presunulo z apríla na október)

15. 10. - Piešťany, Žiwell
16. 10. - Martin, Barmuseum
17. 10. - Malacky, Sokolovňa

22. 10. - Prešov, Stromoradie
23. 10. - Trenčín, Klub Lúč
24. 10. - Bratislava, V-klub

Svoju kapelu môžete prihlásiť ako predkapelu na vybraný koncert na stránke hudba.sk/hexturne.

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Text správy sme upravili. Informácie o skupine nájdete na Hex.sk a Facebook.com/hexofficial.

Foto: Lukáš Kimlička