Kapela Beast In Black koncom januára odštartovala svoje dlho odkladané európske turné k svojmu tretiemu štúdiovému albumu Dark Connection. Po desiatkach koncertov v Španielsku, Francúzsku, Nemecku, Veľkej Británii a ďalších západoeurópskych či škandinávskych krajinách v marci zamieri do strednej Európy a nevynechá ani Slovensko.


Do kalendára si zapíšte dátum štvrtok 16. marca, práve v tento deň Beast In Black odohrajú dlho očakávaný koncert v bratislavskom Majestic Music Clube. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Pozrite si videopozvánku, ktorú kapela nahrala pre slovenských fanúšikov:


Mladí hudobníci v súčasnosti po celej Európe na vypredaných koncertoch prezentujú album Dark Connection vydaný v októbri 2021. Kvôli pandémii s ním nemohli za fanúšikmi vyraziť skôr a ich turné sa viackrát presúvalo.

"Po mnohých odkladoch turné a nádeji na lepšie časy sme radi, že konečne môžeme oznámiť európske turné, na ktorom predstavíme náš nový album Dark Connection. Poďte sa pripojiť a užiť si poriadnu zábavu a radosť naprieč celou Európou," odkázala kapela svojim fanúšikom v lete 2022 pri zverejnení novoročných termínov Dark Connection Tour.


Predskakovali Nightwish, odvtedy ich popularita stále stúpa

Kapela Beast In Black je na scéne od roku 2015. Založil ju gitarista a hráč na klávesové nástroje Anton Kabanen po tom, ako opustil skupinu Battle Beast. Už debutový album Berserker z roku 2017 spôsobil na scéne poriadny rozruch. Následne prišlo pozvanie od svetoznámych krajanov Nightwish, ktorí Beast In Black zobrali na svoje turné ako predkapelu. Aj vďaka tomu sa počet fanúšikov skupiny rýchlo zvyšoval. Druhý album From Hell with Love z roku 2019 upevnil ich postavenie a obľúbenosť a s novinkou Dark Connection Beast In Black opäť nesklamali.

Kombinácia silných gitarových základov s melodickými, doslova až popovo-diskotékovými a hymnickými refrénmi priniesla kapele milióny prehratí skladieb a klipov na Youtube a streamovacích službách. Ťahúňom kapely je grécky spevák Yannis Papadopoulos s fantastickým hlasovým rozsahom. Ďalšími členmi sú gitarista Kasperi Heikkinen, maďarský basgitarista Máté Molnár a buben&iacute Atte Palokangas.

Okrem piesní z albumu Dark Connection istotne príde aj na ich najväčšie hity ako
Beast in Black, Blind and Frozen, Born Again alebo Crazy, Mad, Insane. Tešiť sa môžete aj na špeciálneho hosťa ich európskeho turné, ktorým je populárna grécka power metalová kapela Firewind na čele s hviezdnym gitaristom Kostasom Karamitroudisom alias Gus G, ktorý je známy predovšetkým pôsobením v sólovej kapele Ozzyho Osbourna, ako aj v kapelách Mystic Prophecy, Arch Enemy a Dream Evil.

Vstupenky:  



Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)