V roku 2023 si celý svet pripomínal 50. výročie zrodenia hip-hopu. Bodku za oslavami u nás dá unikátne podujatie a stretnutie priaznivcov momentálne najpočúvanejšieho hudobného žánru – 50 years with Hip Hop, ktoré sa uskutoční v stredu 21. februára v bratislavskom klube Šafko. Tešiť sa môžete na koncerty, veľkú diskusiu nielen o slovenskom hip-hope, prezentáciu výroby LP platní, hip-hopové standupy od známych komikov a mnoho ďalšieho.

Hip-hop je novodobým fenoménom. Povstal z ulíc a z klubového undergroundu sa postupne presunul do hál a štadiónov. Stále sú však jeho základným a prirodzeným prostredím hudobné kluby, preto aj podujatie 50 years with Hip Hop bude hostiť práve Šafko.

Toto podujatie je oslavou a zároveň možnosťou dozvedieť sa o hip-hope viac a to z rôznych pohľadov. Zaujímavú diskusiu o štyroch elementoch slovenského hip-hopu bude uvádzať investigatívny žurnalista Marek Vagovič, ktorý je veľkým priaznivcom tohto žánru, spolu s hosťami ako Laci Strike (SDA), Jaro Bekr (SPIN), Dexter (Škola breaku), Zetuzeta (raperka), Vec (raper, DJ), Gabanna (DJ), Oki (reserve07, výtvarník) a ďalší.

Ako sa vyrábajú LP platne, ukážu chlapci z firmy 30K. Históriou hip-hopu vás prevedie dvojica Bene a Roland Kánik z Modrých hôr. Ako písať hip-hopový text, ukáže Tono S a možnosti finger drummingu predstaví producent B.eye po prvý raz v Bratislave. 

Nebude však chýbať ani dobrá zábava. Dvaja známi standupisti Dano ČistýJerry pripravia stand-up na tému Hip Hop je predsa aj sranda a spomínať budú nielen na svoje hip-hoperské časy, ale aj na skúsenosti so slovenskými hip-hopermi. Okrem toho bude v klube výstava hudobných plagátov, premietanie starých videoklipov, možnosť vyskúšať si staré kazeťáky aj walkmany, Brekeke Market s vinylovými platňami a rôznorodým merchom zastúpi napríklad grafik Marek Cina.

Večer vo veľkej sále vyvrcholí koncertmi GR TeamuFOM-a, Zverinu a DJ párty. Program začne už od 18:00 a potrvá približne do druhej hodiny v noci.

Podujatie finančne podporil Fond na podporu umenia, Hudobný fond, SOZA.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Facebook event

Zdroj: Music Press Production (Hudba.sk edit)