Populárna skupina Desmod vyráža koncom marca na turné s názvom British Isles Tour. Skupina sa od 23. marca predstaví svojim krajanom vo Veľkej Británii a Írsku na štyroch koncertoch. Nitrania tak spoločne s fanúšikmi oslávia svoj triumf na odovzdávaní hudobných cien Slávik za rok 2011, kde získali Zlatého a Absolútneho slávika.

Desmod už niekoľkokrát hral pre svojich krajanov nielen v Anglicku a Írsku, ale tiež v Nemecku a Poľsku. Kuly sa na tieto zahraničné koncerty teší obzvlášť. "Sú iné. Ľudia sú hladnejší po slovenskej hudbe. Niektorí z fanúšikov neboli doma dva alebo tri roky. Všetci sa prídu doslova vyjašiť, zabaviť, vyspievať a totálne sa odreagovať, až na chvíľu zabudnú, že sú v zahraničí," opisuje spevák atmosféru koncertov.

Rovnako ako vystúpenia v zahraničí si Kuly cení aj vystúpenia v malých slovenských mestách. "Vnímam to tak, že vo veľkých mestách sú už ľudia prežratí z koncertov. V menších mestečkách si to potom vedia ľudia oveľa viac vychutnať," povedal nedávno pri príležitosti prvého koncertu Desmodu v Hnúšti, kde ho miestni fanúšikovia prijali s nadšením. Na koncertoch v Manchestri, Londýne, Brightone a Dubline ho zrejme čaká podobne vrelé privítanie.

Organizátori majú pre návštevníkov pripravené aj slovenské dobroty. "Autom vždy dovezú chrumky, horalky alebo kofolu. Ide to tam na dračku," dodáva Kuly s úsmevom. Desmod sa tejto tradície chopí tiež. "Chceme priniesť so sebou niekoľko fliaš Fernetu. Ten tam nemajú. Normálne ho tam prepašujeme," vtipkuje spevák. Spoločnosť budú skupine robiť ich priateľky a manželky. "Je super, že idú s nami. Máme tak spoločný výlet a dievčatá si vždy niečo pekné kúpia," dodáva líder Desmodu.

Fanúšikovia pop-rockovej skupiny sa na britských ostrovoch môžu tešiť na najväčšie hity Desmodu. Okrem nich hudobníci predstavia naživo pesničky z aktuálneho albumu Iný rozmer (2011).

Termíny a miesta koncertov:

23. 3. (piatok) - Manchester, Jabez Clegg
24. 3. (sobota) - Londýn, CS PARTY@229Venue
26. 3. (pondelok) - Brighton, Komedia
28. 3. (streda) - Dublin, Button Factory

Viac informácii o koncertoch a predpredaji vstupeniek nájdete na www.pishter.com.
Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček za skupinu Desmod.

Foto: Šymon Kliman