Nový štúdiový album americkej formácie Gossip dostal názov Perfect World. Líderka skupiny Beth Ditto zverejnila v pondelok v šou Zanea Lowea na BBC radio 1 aj prvý singel z nahrávky, ktorý sa volá rovnako ako album.

Pod piatu štúdiovku sa ako producenti podpísali Brian Higgins zo spoločnosti Xenomania a Mark Ronson. "To, čo nás najviac spája, je fakt, že obaja milujeme poriadne hlasy, kostolné hlasy. On má rád country a to je pre mňa žáner číslo jeden, až po ňom nasledujú punk a hip-hop," povedala na margo spolupráce s Ronsonom pre magazín NME 31-ročná excentrická speváčka. Album Perfect World oficiálne vyjde v máji.

Skupina Gossip vznikla v roku 1999 v Olympii, v štáte Washington. Frontmankou je korpulentná speváčka Beth Ditto, ktorá búra mýty o ženskej kráse. Ďalšími členmi sú Brace Paine (gitara, basa, klávesy) a Hannah Blilie (bicie). Prvý štúdiový album s názvom That's Not What I Heard kapela vydala v roku 2000. Nasledovali nahrávky Movement (2003), Standing in the Way of Control (2006) a Music For Men (2009). Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Standing in the Way of Control, Heavy Cross, Love Long Distance či Pop Goes the World.

Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

Zdroj: SITA
Foto: Gossipyouth.com - Lee Broomfield

Súvisiaci interpreti: Gossip