Americká thrashmetalová formácia Slayer príde do Bratislavy na siedmich kamiónoch a troch autobusoch. Agentúru SITA o tom v pondelok informoval Tomáš Holetz zo spoločnosti Skalar Entertainment. Na kamiónoch privezú zvukovú a svetelnú techniku, na špeciálne upravených autobusoch príde kapela s početným štábom.

Kapela Slayer sa v slovenskej metropole predstaví v pondelok 11. júna. Dejiskom jej prvého koncertu na Slovensku od roku 2008 bude Aegon aréna Národného tenisového centra (NTC). Ako predkapela vystúpi francúzska heavymetalová skupina Gojira. Vstupenky na akciu sa predávajú v sieti Eventim za 29 eur.

Slayer patrí medzi najslávnejšie skupiny v rámci svojho žánru. O jej kvalite hovorí aj päť nominácií na Grammy, z ktorých dve dokázala premeniť na zlatý gramofónik. Hudobníci patriaci medzi tzv. veľkú thrashmetalovú štvorku (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) majú na konte jedenásť štúdioviek vrátane slávnej nahrávky Reign In Blood (1986), pričom na scéne pôsobia už viac ako 30 rokov. Tento rok by mali vydať dvanásty štúdiový album.

V minulosti sa Slayer predstavili napríklad na českej edícii festivalu Sonisphere a tiež na Topfeste pri Novom Meste nad Váhom. Pred koncertom v Bratislave vystúpia na rakúskom festivale Nova Rock, ktorý tento rok privíta také formácie ako Metallica, Linkin Park, The Offspring, Cypress Hill, Evanescence, Billy Talent, Nightwish, Marilyn Manson či Kasabian.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/MTI, Balazs Mohai

Súvisiaci interpreti: Slayer