Na základe vzájomnej dohody medzi organizátormi turné Alexandrovci 2019 na Slovensku a manažmentom skupiny Kollárovci došlo k výmene domáceho hosťa. V desiatich slovenských mestách sa ako predskokanka ruského armádneho zboru predstaví jedna najpopulárnejších slovenských speváčok Kristína.

Kristína Peláková zažila svoj prvý veľký úspech pred desiatimi rokmi vďaka coververzii hitu Beáty Dubasovej Vráť mi tie hviezdy. Odvtedy vydala štyri štúdiové albumy, vrátane aktuálneho Mať srdce. V roku 2010 reprezentovala Slovensko na pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest v nórskom Osle s jej doteraz najúspešnejším hitom Horehronie. Hoci do finále sa neprebojovala, získala si touto pesničkou srdcia mnohých fanúšikov aj v zahraničí a patrí medzi najsledovanejšie eurovízne skladby posledného desaťročia Youtube.


31-ročná rodáčka Svidníka vystúpi na slovenskom turné Alexandrovcov pred hlavným programom o 18:25. Organizátori preto odporúčajú divákom skorší príchod. Alexandrovci, ktorí na Slovensko zavítajú v rámci turné pri príležitosti 90. výročia svojho vzniku, vystúpia o 19:00. V máji a v júni odohrajú na Slovensku trinásť koncertov v dvanástich mestách. V bratislavskej Inchebe sa totiž 9. júna pre veľký záujem uskutočnia dve vystúpenia.

Program koncert ruského armádneho zboru bude mať dve časti, v ktorých odznie 24 skladieb. Medzi nimi nebudú chýbať najznámejšie skladby z ich repertoáru ako Svjaščennaja vojna, Kalinka, Kaťuša, Oči čornyje, Podmoskovskije večera či Montiho čardáš. Zaznejú však aj dve skladby v slovenčine. Počas viacerých piesní sa predstavia aj členovia tanečnej skupiny.

Výmena lokálneho hosťa nie je jedinou zmenou v rámci dlho pripravovaného turné. Už skôr organizátori oznámili, že koncert, ktorý sa mal 6. júna konať pôvodne v Trenčíne, presunuli na Zimný štadión v Piešťanoch. Dôvodom je rekonštrukcia trenčianskeho Zimného štadióna Pavla Demitru. Vstupenky na turné sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Termíny turné Alexandrovci 2019:

12. mája - Zimný štadión, Prievidza
13. mája - Aréna, Brezno
15. mája - Zimný štadión, Nové Zámky
28. mája - Tipsport Aréna, Žilina
29. mája - Amfiteáter, Martin
2. júna - Steel Aréna, Košice
3. júna - Zimný štadión, Humenné
4. júna - Amfiteáter, Východná
6. júna - Zimný štadión, Piešťany
7. júna - Amfiteáter, Banská Bystrica
8. júna - Amfiteáter, Nitra
9. júna - Incheba Expo Aréna, Bratislava (15:00 a 20:00)

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: facebook.com/kristinapelakova

Súvisiaci interpreti: Alexandrovci, Kristína