Zuzana Smatanová svojim posledným singlom Dvere z rovnomenného albumu pokorila Madonnu, Coldplay i Adele. Singel je na svete už pol roka a na Slovensku patrí podľa oficiálneho rebríčka stále k najhranejším skladbám. Momentálne sa dostal až na úplný vrchol hranosti.

Album Dvere vydala Zuzana Smatanová ako svoju piatu štúdiovku na jeseň minulého roka. Názov, ktorý nesie aj úspešný singel, je pre speváčku symblický. "Dvere znamenajú prechod, sú vstupom do nových dimenzií. Aj ja som prešla pomyselnými dverami, či už hudobne, textovo, ale aj osobnostne niekam inam. Napriek tomu viem, že som to stále ja. Cítim, že som zrelšia a na mnohé veci sa už pozerám úplne inak, ako doteraz," uvádza.

Aktuálne najhranejšia skladba podľa hitparády IFPI, ktorá sa v rebríčku umiestňuje už 23 týždňov, vznikla pri príprave albumu ako piata v poradí. Jej producentom je Maroš Kachút, ktorý od roku 2003 produkoval doteraz všetky Zuzanine albumy. O jej text, hudbu a dokonca i videoklip sa však postarala samotná speváčka.

Zuzana Smatanová - Dvere 

"Klip sme s našim zvukárom Petrom Výbochom vytvorili zo záberov z mojej malej kamery. Za dva dni sme dokázali z osemdesiatich súkromných videí spraviť 'backstageový' klip o akom som už dlho snívala. Fanúšikovia si tak môžu pozrieť ako skúšame, ako cestujeme na koncerty i to ako sa pri tom neustále bavíme," vysvetľuje vznik klipu Zuzana Smatanová.

Na albume Dvere (2011) sa nachádza presne desať skladieb, ktoré nahrala kapela v zložení Maroš Kachút, Palo Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Na husle zahral hosť - producent a skladateľ Slavo Solovic. Ďalším singlom z albumu je skladba Dnes sa mi nechce nič, ktorá už znie v slovenskom éteri. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na videoklip, ktorý bude zverejnený už čoskoro.
Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová