Pieseň Hříšná těla, křídla motýlí sa v roku 2004 stala prvým veľkým hitom vtedy čerstvej víťazky prvej série českej SuperStar Anety Langerovej. Skladba má vzácne bohatý text plný metafor, ktorý možno interpretovať a chápať rôznymi spôsobmi. Jazzový spevák Matúš Uhliarik ho prespieval s citlivým novým aranžmánom a výsledok je nádherný.


"Kiežby bolo takého popu viac," želá si spevák a hudobný aranžér, ktorý je aktuálnym držiteľom titulu Objav festivalu Nové tváre slovenského jazzu. "Pre mňa je to pieseň o chránení vzácneho v nás a o tom, ako to čisté v nás môže byť zneužité," dodáva Matúš Uhliarik.

Pôvodným autorom hudby aj textu je Oskar Petr. Matúš Uhliarik vytvoril jej nový aranžmán, nahral hudobný podklad, spev aj sprievodné vokály a sám sa postaral aj o mix a mastering. To, že skladba začína v intímnej atmosfére, umožňuje, aby vynikol jej dynamický oblúk. Autor a interpret coververzie v nej pracuje s jemnosťou a citlivosťou. Poetickosť piesne je zvýraznená aj v umeleckom videoklipe, ktorý novú verziu piesne sprevádza.

"Obrazy nie sú vysvetľujúce a podporujú Matúšov celkový výraz," hovorí režisérka klipu Veronika Malgot. Pôvodne mal vo videu dominovať materiál z vizuálnych sekvencií použitých v projekcii. "Nakoniec si Matúšov prejav, nasvietenie a celá atmosféra zaslúžili vo videu oveľa väčší priestor," dodáva editorka klipu Nina Horvátová. Na klipe spolupracoval aj kameraman Richard Raymann a nakrúcalo sa v bratislavskom Divadle Petra Mankoveckého (Divadlo DPM).


Pripomeňte si originál piesne v podaní Anety Langerovej:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Matúš Uhliarik. Správu sme upravili a doplnili.