Renomovaný slovenský umelec prichádza vo svojich šesťdesiatich ôsmich rokoch s novým multižánrovým albumom, ktorý sa nesie v modernom duchu vďaka producentskému tímu Peter Lipa ml. a Ľubor "Umelec" Priehradník.

Základným stavebným prvkom celého albumu i naďalej zostáva jazz a blues. "Pri tomto albume som sa rozhodol použiť počítače a nové technológie, keďže moji dvaja partneri sa v nich veľmi dobre vyznajú. S počítačmi sme pracovali už predtým na Lipa spieva Lasicu, ale tu sú veci dotiahnuté do dokonalosti. Kvalita zvuku, práca s mojim hlasom a aranžmány sú na úplne inej úrovni. Svet okolo nás sa mení a aj naša hudba vyzerá inak," uviedol Peter Lipa na margo nového albumu.

Textársky sa na nahrávke podieľali mená ako Milan Lasica, Rudo Rusiňák, ale aj Peter Kollár, Juraj Paliesek a zo zahraničných Christian Webber a Linda de Broil. "Moja tvorba jednoznačne začína pri zháňaní textov. Mám niekoľko dobrých adries na textárov, ale niekedy sú to aj texty, ktoré mám už dlhšie doma v šuflíku a čakajú."

Peter Lipa sa vždy obklopoval špičkovými hudobníkmi a tí nechýbajú ani na tomto albume. "I keď sme všetky hudobné nástroje, zvuky a melódie vytvárali za pomoci počítačov, prizvali sme si aj niekoľko skvelých inštrumentalistov - gitaristu a môjho priateľa Ruggera Robina, harmonikára Hendrika Merkensa, Michala Žáčeka na flautu a ďalších," dodal.

Peter Lipa - dokument o nahrávaní albumu 68 (2012)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Katarína Ovseníková, PR manažérka Petra Lipu.

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa