Skladby nezávislého vydavateľstva Exitab sú od tohto týždňa v playliste kalifornského rádia KCRW či v ponuke svetových digitálnych obchodov iTunes a Beatport. Hudba talentovaných slovenských producentov totiž 8. mája vďaka spolupráci s Brainzone International a digitálnym labelom Electrofone Music vyšla na "americkej kompilácii" Exitabu.

Playlist nahrávky, ktorý dali dokopy ľudia z Electrofone Music, sa sústredí najmä na elektronickú tvár Exitabu. Okrem producentov ako Ink Midget & Pjoni, Dead Janitor, Teapot, Stroon, Aches či Stratasoul sa na CD objaví aj tvorba kapely Gwerkova či remix slovenskej hymny od The Uniques.

Celý projekt čiastočne nadväzuje na kompiláciu Vienna Underground, ktorá vyšla pred rokom na spomínanom labeli. A v podstate aj na unikátny projekt Slovenský národný remix, z ktorého sú na kompilácii hneď dva kúsky.

Kompilácia s názvom Exit Bratislava Volume 1 je voľne dostupná na streamovanie online, jednoduchým spôsobom sa však môžete dostať aj k downloadu či CD. K objednávke ľubovoľného albumu vydaného pod Exitabom ju totiž dostane pribalenú ako pozornosť podniku. Samostatne bude CD dostupné za symbolické 2 eurá prostredníctvom bandcampu prípadne cez label@exitmusic.org. Pomôžete tak na svet vinylom a CD releasom Exitabu. Pre zvyšok sveta je celá kompilácia dostupná cez iTunes, Beatport, Spotify a ďalšie e-shopy.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Hoppan z Exitabu. Viac na www.exitab.org.

Súvisiaci interpreti: stroon