Päť rokov ubehlo ako voda a synthpopové duo z Veľkej Británie sa vracia na hudobnú scénu s novinkou. Elly Jackson a Ben Langmaid verní svojmu štýlu predstavili vo vysielaní BBC Radia 1 nový singel tri mesiace pred očakávanou slovenskou premiérou na festivale Grape.

Let Me Down Gently je názov nového singla britského synthpopového dua La Roux. Držitelia ceny Grammy z roku 2011 za najlepší elektronický/tanečný album poriadne vytrápili svojich fanúšikov a nechali ich čakať polovicu dekády.

Podľa slov speváčky Elly Jackson pripravovali album, ktorí by mal byť drzejší a sexuálnejší ako ich eponymný debut z roku 2009. "Množstvo hudby, ktorá je sexuálna, je väčšinou agresívna, ale samotná hudba neznie sexi - sú to skôr ľudia kričiaci 'Pozrite na môj zadok! Pozrite!' To ma nevzrušuje, som z toho zhrozená," povedala speváčka v januári 2012 pre magazín NME.com. 

Elly Jackson - La Roux Zdroj: Facebook.com/laroux

Novinka pripomína popové balady 80. rokov najmä svojim éterickým syntetizátorovým introm spojeným s vokálmi speváčky. Poslucháčov tiež osloví nečakané ticho nasledované minimalistickou diskotékou švédskeho razenia na štýl speváčky Robyn. Ide o predzvesť deväťskladbovej nahrávky Trouble In Paradise. Tá by mala vyjsť 7. júla tohto roka, čo znamená, že si ju užijú aj slovenskí fanúšikovia 16. augusta na festivale Grape na piešťanskom letisku.

Vypočujte si nový singel dua La Roux:



Tracklist albumu Trouble In Paradise:

1. Uptight Downtown
2. Kiss And Not Tell
3. Cruel Sexuality
4. Paradise Is You
5. Sexotheque
6. Tropical Chancer
7. Silent Partner
8. Let Me Down Gently
9. The Feeling

TIP: Pripomeňte si prvý album skupiny La Roux na Deezeri.

Autor: Marek Majzon (zdroj: Digitalspy.co.uk, Metro.com)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: La Roux