Len pred mesiacom skupina IMT Smile vydala nový singel Miesto, na ktorom spolupracovala s českým spevákom Benom Cristovaom a ktorého videoklip o pár hodín prekoná hranicu milión pozretí. Krátko po jeho zverejnení skupina na sociálnych sieťach informovala o detailoch svojho nového albumu, ktorý vychádza práve dnes pod názvom Srdce Rozum Blvd (Boulevard).

"Veľmi sa teším z tohto albumu. A veľmi mu verím. Sú to piesne, ktoré sme tvorili od leta 2019, kedy vznikla filmová pieseň Príliš osobná známosť s Nikol Štíbrovou, až do marca 2021. Okrem spomínanej piesne s Nikol sme album nahrávali v Birdland Studios pri Manínskej tiesňave. Nádherné miesto. Absolútny kľud. A aj to bolo veľmi dôležité pre samotné nahrávanie. Ako prvú sme nahrali pieseň Navždy a postupne počas tohto obdobia sme absolvovali niekoľko nahrávacích session," približuje vznik albumu spevák, skladateľ a líder IMT Smile Ivan Tásler.

Album Srdce Rozum Blvd obsahuje desať skladieb vrátane veľkého minuloročného hitu Navždy a niekoľkých duetov. Okrem českej moderátorky, herečky a speváčky Nikol Štíbrovej a Bena Cristovaa na albume hosťuje aj slovenská herečka a speváčka Nela Pocisková a jamajský spevák Winston Reedy.


"Nela vniesla do piesne Dážď silnú emóciu. Netradične máme na albume aj song v angličtine, kde spolu s nami spieva reggae umelec pôvodom z Jamajky Winston Reedy. Pieseň Peaceful Village je o jednej nádhernej pláži a hippie dedinke, z ktorej sa po čase stalo jedno veľké stavenisko plné hotelov a kasín," hovorí Tásler, ktorý je výlučným autorom hudby a zároveň producentom albumu.

Väčšinu pesničiek otextoval dvorný textár kapely Vlado Krausz. Výnimkou je práve pieseň Peaceful Village, kde sú autormi textu bubeník IMT Smile Ivan Kormaňák a Winston Reedy, a Príliš osobná známosť, ktorú otextovala bývalá manželka Ivana Táslera Anna Onderková. V hite Miesto si zase Ben Cristovao sám napísal svoj part, ktorým doplnil Krauszov text.


V poradí dvanásty štúdiový album IMT Smile nájdete od dnes (13.5.) vo všetkých streamovacích službách, zároveň vychádza aj na CD. Vinylová verzia albumu sa na trh dostane o dva týždne neskôr. Platňa bude mať priesvitnú červenú farbu, podobne ako má napríklad výberovka Všeko najlepšie skupiny Hex z roku 2015. "Červená farba a magická atmosféra obalu LP dopĺňa celú vizuálnu stránku diela, ktorú pre skupinu pripravil Peter Ivan, ktorý s kapelou spolupracuje od roku 2002," uzatvára Ivan Tásler.

Spolu s vydaním albumu kapela zverejnila aj dve lyric videá, ktorých autorom je už tradične gitarista Tomáš Slávik. Okrem duetu s Nelou Pociskovou je to aj otváracia a titulná skladba albumu Srdce/Rozum. Na nové skladby sa môžu fanúšikovia tešiť aj na pripravovanom turné IMT Smile. Prvé dva koncerty na Amfiteátri v Banskej Štiavnici ohlásené na 4. a 5. júna sú už vypredané. Ďalšie termíny a mestá budú oznámené čoskoro.


Zoznam skladieb na albume Srdce Rozum Blvd:

1. Srdce/Rozum
2. Miesto (+ Ben Cristovao)
3. Tu alebo tam
4. I Want You
5. Dážď (+ Nela Pocisková)
6. Navždy
7. Peaceful Village (+ Winston Reedy)
8. Z očí do očí
9. Ako jeden
10. Príliš osobná známosť (+ Nikol Štíbrová)


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: IMT Smile