Mysleli ste si, že cez leto bude uhorka a žiadne novinky nebudú, však? Opak je ale pravdou. Tohtotýždňová nádielka vás presvedčí.

Magnety týždňa

Za uplynulých 7 dní sa do sveta dostalo toľko dobrej hudby, až bolo ťažké vybrať magnety. Nakoniec sa sem ale dostali hneď tri veci.

Asi najviac ma presvedčila nová skladba od Rivers of Nihil. Monarchy pochádza z rovnomenného albumu a je to takmer 6 minút technickej dokonalosti, jazzovej kreativity a drsného deathu. U mňa jeden z horúcich kandidátov na album roka.



Morrigan je názov prvej zverejnenej skladby z deviatej štúdiovky I Worship Chaos. Children of Bodom si u fanúšikov s novinkou celkom šplhli. Síce jej chýba viac energie a dynamiky, ale aj tak je to už takmer starý dobrý Bodom.


A do tretice tu máme stream celého albumu od progerov Between the Buried and Me. Musím sa priznať, že nie všetky ich dosky má brali, ale Coma Ecliptic je skvelé dielo, ktoré si zaslúži byť vo vašej zbierke. Má to však jeden háčik – album si najlepšie vychutnáte tak, že si ho pustíte naraz úplne celý. Takže ak vás niekto v polovici vyruší, nebudete ho mať radi. Počúvajte na stránkach magazínu Spin.

Šroty týždňa

Kiss majú novú skladbu. Volá sa Don’t Touch My Ascot. Je z filmu Scooby-Doo! And Kiss: Rock And Roll Mystery. A ja neviem, čo si mám o nej myslieť...


Naopak veľmi dobre viem, čo si mám myslieť remixe Bitch Better Have My Money od Rihanny v podaní Korn. Pred dvadsiatimi rokmi by to mohlo byť aspoň celkom kreatívne. V súčasnosti je to skôr smutný pokus ako na seba upozorniť.


Novinky

VII: Sturm und Drang od Lamb of God tu už bude čo nevidieť. Zatiaľ sme mali možnosť vypočuť si dve veci – Still Echoes a 512, ktoré boli z trochu iného súdka, ako sme u LOG zvyknutí. Erase This je ale klasický groove, ktorým si kapela získala fanúšikov po celom svete.


Len pár týždňov po LOG vyjde aj ďalší očakávaný album – Genexus od Fear Factory. Z neho je aj ďalší zverejnený song ProtoMech. Vzdialene pripomína staré veci – niekde okolo Demanufacture. A nezabudnite dojsť večer na ich koncert do Randalu! Možno zahrajú aj nejaké novinky.


Bystričania Broken Rain nedávno vydali svoj debutový album Here Comes the Pain. Práve z neho pochádza aj skladba Strong, ktorej video si môžete kuknúť nižšie.


Zo značne iného – tech death – súdka tu máme ďalšiu slovenskú vec. Nie je to síce úplná novinka, ale pozornosť si určite zaslúži. Dissonance a ich album The Intricacies of Nothingness.


Once Human je nová kapela bývalého gitaristu Machine Head a Soulfly. Logan Mader kapelu postavil hlavne okolo austrálskej speváčky Lauren Hart. Na začiatku septembra vydajú svoj debut The Life I Remember. Zatiaľ si môžete vypočuť aspoň song Terminal. Text rozhodne oslnivý nie je, ale skladba má celkom dobrý zvuk.


Brazílski death metalisti Krisiun dokončili práce na albume Forged in Fury. Oficiálne vydanie je naplánované na siedmeho augusta. Ochutnávka z neho – Scars of the Hatred – je výborná, takže som zvedavý, čo prinesie celý album.



Haluz týždňa

Z Nemecka pochádza veľa veľmi divných vecí. Ale rappera, ktorý vyzerá ako Vladimir Putin s vrkočmi, a rappuje o tom, ako si na svoju bundu dá nášivky svojich obľúbených blackových, thrashových a deathových kapiel, by som naozaj nečakal. Romano a jeho Metalkutte.

Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Pavol Magic
Foto: Metal Blade Records

Súvisiaci interpreti: Between The Buried And Me, Children Of Bodom