Vo veku 44 rokov zomrel bubeník a zakladajúci člen britskej kapely The Charlatans Jon Brookes. Hudobník v roku 2010 na turné utrpel mŕtvicu a odvtedy podstupoval liečbu mozgového nádoru. Absolvoval niekoľko operácií, ožarovanie aj chemoterapiu, pričom s kapelou naďalej vystupoval.

V septembri 2012 sa mu rakovina vrátila a naposledy ho operovali v júli tohto roka. Hovorca skupiny potvrdil, že Brookes posledný raz vydýchol dnes ráno v nemocnici v kruhu rodiny. "Jon bol skvelým bubeníkom, inšpiráciou, zakladajúcim členom The Charlatans, súčasťou našej rodiny a priateľom každého člena kapely i jej blízkych ľudí. Stratiť niekoho, kto bol vždy taký plný života, je tragédia, ktorú pocítia mnohí," uviedla kapela v oficiálnom vyhlásení.

Anglická alternatívno-rocková kapela po Brookesovej smrti pozostáva zo speváka Tima Burgessa, gitaristu Marka Collinsa, basgitaristu Martina Blunta a klávesáka Tonyho Rogersa. The Charlatans vydali jedenásť štúdioviek, pričom všetky sa umiestnili v prvej štyridsiatke albumového UK Chartu. Tri z nich sa dokonca dostali na jednotku. Množstvo skladieb, ako napríklad The Only One I Know, One to Another či How High, sa tiež prebojovalo do prvej tridsiatky singlového rebríčka.


Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Thecharlatans.net

Súvisiaci interpreti: The Charlatans