Ťažké detstvo, búrlivá mladosť, či rodičovstvo sú hlavnými témami a inšpiráciou na novom albume jedného z najúspešnejších raperov na slovenskej a českej scéne. Separova novinka Pancier patrí pár týždňoch od vydania medzi najpredávanejšie albumy na domácom trhu a už na konci septembra s ním manžel speváčky Tiny vyrazí na turné.

"Mal som ťažké detstvo. Neskôr, v pubertálnom veku, som bol dosť nezodpovedný, rozlietaný, veľa som pil, bil som sa. Bol som všelijaký a začal som si tie veci uvedomovať až po určitých životných fackách. Po čase som si osvojil malé dieťa, ktoré mám veľmi rád a mám s ním vybudovaný výborný vzťah. Po všetkých týchto životných etapách sa mi narodila vlastná dcéra, vďaka ktorej som si uvedomil skutočné hodnoty v živote a stal sa tak otcom na plný úväzok. Skočil som rovnými nohami do otcovstva z raperského prostredia, čo nie je úplná sranda, a zvládol som to," približuje svoju životnú cestu Separ, vlastným meno Michael Kmeť.

Na albume Pancier ponúka 17 skladieb so silnými osobnými výpoveďami. Fanúšikovia naň síce čakali dlho, no Separ ho napísal a nahral za rekordne krátky čas. "Od vydania posledného albumu som v sebe nazbieral toľko tém, že tento album som napísal za tri mesiace. Je to úplná rarita, väčšina raperov píše album rok až dva, niektorí aj sedem! Pokiaľ ide o texty a rap, robil som ich sám. Na albume hosťuje špička česko-slovenského rapu - Rytmus, Majk Spirit, Ektor, Kali a ďalší, ktorí budú aj súčasťou mojej pripravovanej Pancier tour. Celé to mal pod zvukárskou taktovkou Matej Straka, výborný umelec a človek, s ktorým som si dokonale rozumel," hovorí Separ. "Turné bude prierezom mojej doterajšej tvorby, no najviac pesničiek zahrám z nového albumu," dodáva.

Michael Kmeť, známy ako Separ alebo Monsignor Separ, je na rapovej scéne je aktívny už od roku 2001. Začínal vo dvojici s Damem v skupine 2kusy, neskôr vzniklo trio DWS, ktoré sa obmenou členov pretransformovalo na formáciu DMS. Po úspechu jej prvého oficiálneho albumu Čo sa stalo?! (2011) sa Separ v roku 2012 rozhodol ísť na sólovú dráhu a vydal debutový album Buldozér. O dva roky neskôr nasledoval album Pirát. Pancier je jeho treťou sólovou nahrávkou. Zaujímavosťou tohto albumu je jeho charitatívny rozmer. Časť penazí z predaja nahrávky a lístkov na turné sa Separ rozhodol darovať na starostlivosť o korytnačky slonie, ktoré žijú v pražskej ZOO.

Separ - Pancier Tour 2017:

30. 9. - Hradec Králové, Denoche Klub
6. 10. - Trenčín, Piano Club
7. 10. - Nové Zámky, Irish Pub
14. 10. - Prešov, Encore Club
21. 10. - Brno, Radost Club
28. 10. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
31. 10. - Trnava, Relax party club 
11. 11. - Ostrava, Hala Tatran 
17. 11. - Praha, SaSaZu
25. 11. - Bratislava, HANT Aréna (ŠH Pasienky)
1. 12. - Prievidza, JN Club


Dokument o albume Pancier:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House.

Foto: Libor Zhoř