V polovici leta vydal Jack White v absolútnej tichosti nový album. Spočiatku sa zdalo, že je nová nahrávka dokonca nepomenovaná, až s odstupom času sa ukázalo, že je nápis No Name na vinylovom nosiči jej oficiálnym názvom. Vzápätí sa vydal na intímne klubové turné, na ktorom album No Name predstavil naživo. Vznikli na ňom zábery, ktoré si teraz môžete pozrieť vo videoklipe k singlu That's How I'm Feeling.

No Name je šiestym Whiteovým sólovým albumom, ktorý dostali nič netušiac kupujúci v maloobchodných kamenných predajniach hudobných obchodov 19. júla k nákupu. Platňu s nápisom No Name objavili pribalenú vo svojich taškách zákazníci obchodu Third Man Records v Detroite, Nashville a Londýne.

Majitelia gramofónov čoskoro odhalili, že ide o nový album amerického hudobníka. Ten v danom okamihu zaryto mlčal, zatiaľ čo jeho fanúšikovia zdieľali svoju radosť na sociálnych sieťach. Na streamovacie služby sa nahrávka dostala až 2. augusta.

Verný svojim DIY koreňom White album nahrával, produkoval a mixoval v Third Man Studio počas rokov 2023 a 2024. Nový album je prvou nahrávkou od vydania albumu Entering Heaven Alive, ktorý vyšiel pred dvoma rokmi a obsahoval single If I Die Tomorrow, Love Is Selfish a Queen of the Bees.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)