"Neplánujeme žiadnu špeciálnu estrádu, chceme si to prosto užiť," odkazujú členovia kultovej formácie, ktorá sa v súčasnosti na pódiách objavuje iba výnimočne. Jasná Páka na čele s Michalom Ambrožom vystúpi 4. a 5. decembra v priestoroch pražského Paláca Akropolis.

"Nikam inam sa nechystáme, takže pozývame fanúšikov z celej republiky na narodeninový večierok priamo za nami. Uvidia a budú počuť koncert, na ktorom nebudú chýbať piesne, ktoré prvýkrát zazneli pred tridsiatimi piatimi rokmi, ani skladby z našej Černé desky," naznačujú členovia kapely, že program ich oslavy ponúkne prierez celou tvorbou.

Skupina sa v priestoroch svojho takmer domovského klubu predstaví v aktuálnej zostave, do ktorej okrem lídra patrí tiež David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant, Radovan Jelíek a speváčky Pája Táboříková a Magdaléna Krištofeková. "Chcel by som srdečne pozvať všetkých priateľov Jasnej Páky na náš výročný koncert k 35. výročiu v pražskom Paláci Akropolis. Ten čas nám tak letí," pozerá sa dozadu Michal Ambrož.

Spomínaná Černá deska, ktorá vyšla pred dvoma rokmi, je paradoxne jediným oficiálne vydaným nosičom Jasné páky. Hneď ako sa objavila, vzbudila nadšené recenzie a do rokmi prevereného repertoáru kapely pridala ako divoké hity No sex, No drugs, tak silnú baladu Konec nočních toulek. Je namieste pripomenúť, že pôvodná Jasná páka fungovala iba od roku 1981 do roku 1984 a medzi jej najslávnejšie piesne patrí reggae Majolenka či protikomunistická Pal vocuď hajzle. Po tom, ako sa meno formácie objavilo v likvidačnom článku boľševickej Tribuny Nová vlna so starým obsahom, sa kapela nútene transformovala na Hudbu Praha.

V nej Michal Ambrž ďalej rozvíjal svoj autorský rukopis až dodnes - práve s personálne zmenenou Hudbou Praha v súčasnosti po vydaní sólovej dosky Srdečí příběh vystupuje najčastejšie. "Vzhľadom k tomu, že Jasná Páka koncertuje iba zriedka, nemali by ste si to, priatelia, nechať ujsť. Všetci sa na vás moc tešíme," pripája preto Ambrož osobný odkaz nielen pamätníkom toho, čo jeho hlučná formácia vyvádzala na pódiách pred tridsiatimi piatimi rokmi.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskyta Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Jasná páka