Vianoce sú iba raz v roku a pesničiek k nim je nekonečne veľa. Atmosféra týchto sviatkov už dávno nepatrí iba iba záveru decembra. Aktuálne trendy ukazujú, že vianočné pesničky sa hrávajú každoročne skôr. Najnovší rekord vznikol počas minulého týždňa.

Neodmysliteľné klasiky od Wham! a Mariah Carey sa už totiž objavili v oficiálnej hitparáde singlov Singles Chart. Vianočná stálica Last Christmas vstúpila do rebríčka na 37. mieste. A All I Want For Christmas Is You ju nasleduje v tesnom závese na 40. mieste.

Obe piesne prekonali minuloročný rekord, v prípade Mariah Carey išlo o prekonanie svojho vlastného rekordu. Práve jej neodmyslitený vianočný hit sa minulý rok v rebríčku singlov objavil počas tretieho novembrového týždňa. Tento rok nám prezárzda svoje naliehavé vianočné prianie už o týždeň skôr.

Obe piesne tým zároveň potvrdili svoje neohrozené postavenie medzi štedrou nádielkou vianočných pesničiek. Last Christmas aj All I Want To Christmas Is You sa minulý rok vyšplhali až na vrchol rebríčka. Zamýšľať sa nad tým, či sa im to podarí aj tento rok, je asi úplne zbytočné. Odpoveď je vopred jasná - toto sú hity, bez ktorých by Vianoce neboli Vianocami. Či ich milujete alebo si pred nimi zapchávate uši, sú to jednoducho stálice týchto sviatkov.

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)