Niečo viac ako polroka od vydania albumu False Beacon prichádza Autumnist s verejnou súťažou na vytvorenie remixu ktorejkoľvek z deviatich skladieb z tohto albumu. Súťaž, jednoducho pomenovaná False Beacon Remix Contest, bola spustená prostredníctvom oficiálnej webovej stránky autumnist.com potrvá do 20. januára 2019.

Každý zúčastnený producent môže do súťaže prihlásiť iba jeden remix a finálny výber tých najlepších výjdeako maxi singel pod názvom Future Lights vo februári 2019. Autumnist s takouto súťažou má svoje skúsenosti, už v minulosti prebehla remixová súťaž na skladbu Some Ground z predchádzajúceho albumu Sound Of Unrest.

Svoje tracky vtedy prihlásilo viac ako15 remixérov zo Slovenska ale aj z Čiech, Nemecka, Veľkej Británie či dokonca Austrálie. Jeden z najzaujímavejších remixov poslal aj vtedy ešte neznámy teenager Samo Štefanec a.k.a. Bulp, ktorý sa vďaka nemu dostal do pozornosti vydavateľstiev Deadred a Starcastic, kde nakoniec neskôr debutoval so svojím výborne prijatým Endian EP a oceneným albumom Yrsa.  


Úplne iný ako originál

"Remix má pre mňa opodstatnenie vtedy, keď si pri jeho počúvaní poviem - škoda, že ma to pri produkovaní tracku nenapadlo urobiť práve takto... Napríklad aktuálna koncertná verzia skladby Some Ground vznikla na základe jedného z remixov zo súťaže, s láskavým súhlasom autora. Ideálne by mal byť remix lepší ako originál, prípadne neporovnateľný, úplne iný, z iného sveta, s novými harmóniami, inou atmosférou a kontextom”, hovorí na tému remixov samotný Vlado Ďurajka a.k.a. Autumnist.  

Maxi singel  Future Lights s víťaznými remixami výjde vo februári 2019 digitálne v sieťach streamovacích služieb ako Apple Music, Spotify, Deezer, Google Play a pod. a ako 12-palcový vinylový dubplate v limitovanej edícii, ktorá doplní predchádzajúce vinylové a digitálne single z albumu False Beacon: Inner Space Invaders,  Feather a Evening Falls On Mars. Podrobné informácie o súťaži, jej pravidlá a podmienky, ako aj audio podklady jednotlivých skladieb na stiahnutie sú zverejnené na stránkach Autumnist.  

Album False Beacon zaznamenal od svojho vydania pozitívne ohlasy od fanúšikov aj odbornej verejnosti. Ako jediný z albumov vydaných v roku 2018 na Slovensku získal nomináciu na Cenu nadácie Tatrabanky za umenie v kategórii Hudba. Autumnist je aj jedným z deviatich slovenských hudobných projektov, ktoré boli vybraté organizátormi najväčšieho európskeho showcase festivalu Eurosonic Noorderslag 2019, aby na ňom koncertne vystúpili v rámci realizovaného Česko-slovenského fokusu.    


Redakciu Hudba.sk informovalo vydavateľstvo Deadred Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Marcel Huljak

Súvisiaci interpreti: Autumnist