Po skladbách Cítim a Zrkadlá, ktoré odštartovali zverejňovanie skladieb z nového pripravovaného albumu, prináša Majself ďalšiu silnú skladbu s názvom Na dne, v ktorej mu hosťuje Kali a český spevák a raper Refew.


Majself
je umelec, ktorý vo svojich skladbách píše o tom, čo aktuálne cíti a prežíva. Inak to nie je ani v prípade nového singla Na dne, ktorý odráža jeho ostatné neľahké obdobie. Je to jeho najosobnejšia skladba, a preto aj hostia sú jeho najbližšími ľudia z hudobnej scény - Kali a Refew.

"Je to najosobnejšia skladba, akú som napísal za poslednú dobu. Ľudia, ktorí ma sledujú, vedia, že sa občas pasujem so zdravotnými problémami, do toho mi prišli ešte aj problémy s chrbticou, čo mi spôsobilo nespavosť a nechuť do jedla, takže denne som prijímal tak 500 kcal a pod to sa podpísali aj udalosti, ktoré sa mi posledný rok stali. Až do momentu, keď ma zrazilo auto a to som šiel len do potravín na bicykli. Priznávam, bol som už na dne," hovorí otvorene Majself, ktorý o svojom životnom príbehu rovnako otvorene rozprával aj v našom podcaste Zoznam:sa.

"Bol to pre mňa impulz, že takto to nemôžem nechať a idem bojovať za seba! Prišiel som do štúdia a vypadla zo mňa táto skladba, kde som zreflektoval môj posledný rok. Tento track je zároveň aj mojou mantrou do budúcnosti, že dno nie je cieľový bod v živote, ide len o odrazový mostík a ako sa k tomu človek postaví. Verím, že sa táto skladba mnohých ľudí dotkne a hlavne dúfam, že pre niekoho aj táto moja životná skúsenosť bude odrazový mostík ísť vpred," vyjadril svoje najosobnejšie pocity zo skladby.


Na dne bude aj súčasťou avizovaného pripravovaného albumu, ktorý vyjde na jar 2023. O hudobnú produkciu, mix a mastering sa postaral Majselfov dvorný producent Fillipian, ktorý pracuje na väčšine jeho nahrávok.

Videoklip vznikol pod režisérskym dohľadom Nikitu Rubleva, jedného z najtalentovanejších mladých režisérov v Česku a na Slovensku, ktorý už vo svojich 20 rokoch točí klipy pre veľké mená tunajšieho rapu ako Ektor či Kontrafakt.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR / brand manažérka Jana Trellová. Text správy sme upravili.