Rakúska electroswingová formácia Parov Stelar Band sa v piatok 21. septembra opäť predstaví na Slovensku. Rovnako ako naposledy hudobníci združení okolo Marcusa Füredera vystúpia v Majestic Music Clube (MMC), ktorý bol pri ich ostatnom vystúpení doslova preplnený. Aj preto organizátor koncertu avizuje zníženú kapacitu.

Vstupenky na koncert sa predávajú na webovej stránke orepole.sk za 19 eur. Po vypredaní prvých 100 kusov sa ich cena zvýši na 21 eur a následne na 23 eur. Na mieste bude stáť lístok 27 eur.

Marcus Füreder, ktorý začínal ako DJ Plasma a až neskôr si začal hovoriť Parov Stelar, začal so živou kapelou vystupovať v roku 2005. Laptopový umelec je považovaný za zakladateľa štýlu electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum&bass so swingom a jazom 20. až 40. rokov minulého storočia. Medzi jeho najznámejšie skladby patria kúsky ako Catgroove, Matilda, Love, Chambermaid Swing, Coco, Shine alebo Charleston Butterfly.

V septembri v slovenskej metropole predstaví nový štúdiový dvojalbum The Princess, ktorý vyjde v druhej polovici apríla. Skladby z novinky zahrá napríklad aj v auguste na rakúskom festivale Frequency v St. Pöltene či v júli na českom podujatí Colours of Ostrava.

Parov Stelar - Chambermaid Swing (fanúšikovské video)

Čakanie na septembrový koncert môže fanúšikom skrátiť marcové vystúpenie skupiny Marbert Rocel, ktorá býva najčastejšie prirovnávaná práve k Parov Stelar Band. Electro-funková úderka, ktorá vydáva na značke Compost Records, má s Fürederovým projektom spoločných hneď niekoľko vecí - saxofón, speváčku s podobným hlasovým prejavom, ale hlavne záľubu v mixovaní jazzu a funku s elektronickou tanečnou hudbou.

Slovenskú premiéru Marbert Rocel, ktorá sa odohrá 16. marca v bratislavskom Nu Spirit Clube, by si nemali ujsť ani priaznivci Mr. Scruffa, Quantica či Belleruche. Marbert Rocel práve dokončujú nový album a Bratislava bude jedným z prvých miest, kde ho zahrajú naživo. Prvých sto lístkov na Marbert Rocel kúpite po 12 eur.

Marbert Rocel - Hush Now (live 2010)

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulom roku okrem Parov Stelar Band aj The Young Gods, Belleruche či Bena Westbeecha, v najbližších mesiacoch pripravuje vystúpenia interpretov ako Therapy?, We Have Band, Ghostpoet, Fanfare Ciocarlia či Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Informácie zverejnila webová stránka Orepole.sk.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš (1-4), Facebook.com/marbertrocel (5)

Súvisiaci interpreti: Parov Stelar