Holandský dídžej a producent Tiësto plánuje na rok 2013 veľké veci. V rozhovore pre americký magazín Billboard prezradil, že čoskoro odštartuje ďalšiu časť "vysokoškolské" turné College Invasion, predstaví sa v losangeleskom Staples Center, chce vydať kompilačný album a tiež novú štúdiovú nahrávku.

"Rád robím veľké veci," povedal hudobník s občianskym menom Tijs Michiel Verwest zo svojej hotelovej izby v Brazílii. "A keď chcete robiť veľké veci, potrebujete na to veľkých hráčov, ktorí vám s tým pomôžu," pokračoval Tiësto. Mal na mysli angažovanie nového manažéra Corana Capshawa, známeho spoluprácou s formáciou Dave Matthews Band, Faith Hill či Aliciou Keys. "Myslím, že Coran Capshaw je výborný manažér, ktorý vždy myslí na nové veci, na tie najväčšie veci, aké si človek dokáže predstaviť. Viem, že pre mňa v súčasnosti pripravuje množstvo projektov a myslím si, že to moju kariéru posunie do ďalšieho levelu," uviedol 44-ročný Tiësto.

Najbližšie ho čaká spomenuté turné pre vysokoškolákov v USA, ktoré odštartuje 19. februára v Syrakúzach a ukončí 9. marca v Salt Lake City. Medzitým, 2. marca, zahrá v Staples Center, kde sa mal ukázať už vlani v októbri, no šou museli preložiť, pretože mal problémy s chrbticou.

Popri vystupovaní má v pláne vydať novú štúdiovku, nasledovníka albumu Kaleidoscope (2009). "Túto zimu som mal veľa času, vyprodukoval som množstvo novej hudby a všetko som nejako dal dokopy," povedal Holanďan, ktorý by okrem novej štúdiovky chcel vydať aj ďalšiu kompiláciu zo série Club Life, v rámci ktorej vyšli nahrávky Club Life: Volume One Las Vegas (2011) a Club Life: Volume Two Miami (2012).

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Ján Vlk - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Tiësto