Minulú nedeľu sa pozornosť celého hudobného sveta sústredila na 55. udeľovanie cien Grammy. Ceny si odnieslo aj niekoľko hip-hopových a R&B interpretov ako Jay-Z, Kanye West, Drake, Beyoncé, Frank Ocean, Usher alebo Miguel. Na domácej scéne zas upútal Vladimir 518 remixom skladby Nemám zájem, do ktorého si zavolal tých najpovolanejších zo Slovenska.

Odovzdávanie Grammy, o ktorom si viac môžete prečítať TU, moderoval znova LL Cool J. Ten bol taktiež jedným z vystupujúcich a túto príležitosť využil na predstavenie nového singla zo svojho pripravovaného albumu Authentic. Je ním skladba Whaddup, do ktorej si James Todd Smith pozval zaujímavú zostavu v zložení Chuck D, Travis Barker, Tom Morello a DJ Z-Trip.

LL Cool J feat. Chuck D, Travis Barker, Tom Morello & DJ Z-Trip - Whaddup

Vladimir 518 si minulý piatok pripomenul päť rokov od vydania svojej debutovej sólovky Gorila vs. Architekt tak, že v limitovanej edícii 1000 kusov vydal mixtape Flashback. Na ňom sa nachádza aj český remix singla Nemám zájem, ktorý si môžete vypočuť TU. My si však dnes dáme SK remix s úplne novou Vladimirovou slohou a predovšetkým so slovenskou účasťou: prispel naň Vec, Moja Reč a Boy Wonder. Tento remix sa pritom na spomínanom mixtape nenachádza.

Vladimir 518 feat. Vec, Supa, Boy Wonder & Delik - Nemám Zájem (SK Remix)

Pusha T má už svoj očakávaný mixtape Wrath Of Caine konečne vonku a krátko po ňom vypustil aj video k skladbe Millions, v ktorej hosťuje Rick Ross. Tento singel sa bude nachádzať aj na Pushovej debutovej sólovke My Name Is My Name, ktorá by mala vyjsť v máji. Ešte predtým sa však dočkáme klipu k skladbe Doesn’t Matter.

Pusha T feat. Rick Ross - Millions

J. Cole momentálne pripravuje svoju druhú štúdiovku Born Sinner, ktorou nadviaže na svoj vynikajúci debut Cole World: The Sideline Story z roku 2011. Aby svojim priaznovcom skrátil čakanie, rozhodol sa vypustiť zdarma EP Truly Yours obsahujúce päť skladieb. Jednou z nich je aj vec Tears For ODB. Celé EP sťahujte TU.

J. Cole - Tears For ODB

Kanadská speváčka Melanie Fiona síce na Grammy nezvíťazila, to však nič nemení na tom, že jej album The MF Life patrí k tomu najlepšiemu, čo vlani vyšlo. Táto nahrávka obsahuje aj baladu Wrong Side Of A Love Song, ku ktorej sa rodáčka z Toronta rozhodla nakrútiť svoje najnovšie video.

Melanie Fiona - Wrong Side Of A Love Song

Homeboy Sandman sa zas rozhodol zverejniť skladbu Not For Women, ktorú nahral vlani pre album First Of A Living Breed. Táto vec v produkcii 6th Sense sa však z nejakého dôvodu nakoniec na finálny tracklist nedostala, čo je škoda.

Homeboy Sandman - Not For Women

Ani dnes nevynecháme Seana Pricea, ktorý sa presne o týždeň predstaví v rámci európskeho turné vo Viedni. Tentokrát si ho prizval na pomoc mladý austrálsky producent Kid Tsunami do skladby Bang Exclusive, ktorá vzdáva hold legendárnemu programu Yo! MTV Raps. K skladbe už stihlo vzniknúť aj video.

Kid Tsunami feat. Sean Price & Chuck Chilla - Bang Exclusive

Mladý Mac Miller momentálne pripravuje vydanie svojho druhého albumu Watching Movies With The Sound Off, na ktorom by sa mala nachádzať aj skladba Confessions Of A Cash Register. V tej hosťuje Prodigy z Mobb Deep a produkoval ju The Alchemist spoločne s Millerom.

Mac Miller feat. Prodigy - Confessions Of A Cash Register

Minule sme spomínali Brand Nubian v súvislosti s Lordom Jamarom a dnes tu zas pre zmenu máme ďalšieho člena tejto legendárnej skupiny Sadata X. Ten zverejnil video k skladbe This Is Our Thing, v ktorej sa predstavil aj ďalší newyorský veterán Pharoahe Monch.

Sadat X feat. Pharoahe Monch & Phil G - This Is Our Thing

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: LL Cool J, Pusha T